Mesajul zilei

01/12/2022 - RĂSPLATA CELOR ASCULTĂTORI

Atunci te vei putea desfăta în Domnul, şi Eu te voi sui pe înălţimile ţării, te voi face să te bucuri de moştenirea tatălui tău Iacov”, căci gura Domnului a vorbit.

Isaia 58.14

Versetele dinaintea celor amintite mai sus vorbesc despre ce va face Dumnezeu în viețile celor care înțeleg poruncile Sale, le țin și le păzesc. Din zilele lui Isus pe Pământ, Cel Preaînalt a început să arate ce vrea El de la om. În ceea ce privește Sabatul, de exemplu, există două grupuri care înțeleg această poruncă diferit. Unul crede în respectarea efectivă a celei de-a șaptea zile, iar celălalt în adevăratul sens explicat de Domnul.

Important este să urmărești totalitatea celor scrise; atunci, cei ascultători se vor putea desfăta în Domnul. Timpul de slujire al lui Dumnezeu s-a încheiat pe deplin odată cu venirea lui Isus, când lucrarea necesară mântuirii a fost împlinită. Acum, îndeplinindu-se condițiile biblice, El poate trece la lucru pentru a acționa în ajutorul nostru. Lasă Duhul Sfânt să te ghideze prin Scripturi și nu te vei purta contrar planului sfânt.

Să vedem, în general, ce a spus Isaia în acest capitol. Potrivit profetului, postul ales de Dumnezeu a reprezentat un timp pentru a prelua autoritatea asupra puterii celui rău și elibera pe cei asupriți (citește versetul 6). Aceasta este lucrarea principală pe care Domnul vrea să o facă și astăzi. El vrea ca cei pierduți să fie eliberați de duhurile necurate care îi țin în greșeli și păcate capabile să-i ducă la osânda veșnică.

Nu trebuie să îndeplinim dorințele omului, ci să mergem și să propovăduim Vestirea cea Bună fiecărei făpturi. Este bine să ne amintim că Isus a fost ascultător în toate, până și în moartea pe cruce. După ce l-a biruit și despuiat pe Satana de autoritatea pe care o furase omului, Hristos a înviat și a poruncit ucenicilor Săi să meargă în toată lumea și să propovăduiască Evanghelia fiecărei făpturi (Marcu 16:15).

Cine ascultă de Domnul nu poate face ceea ce crede că este corect sau ceea ce a spus cineva. Drept este să împarți pâinea cu cei flămânzi, să-ți împarți casa cu cei săraci prin revelațiile Celui Preaînalt, să-i acoperi pe cei goi expuși forțelor întunericului și să-i ajuți pe cei nevoiași. Atunci, lumina îți va străluci ca zorii, vindecarea ți se va zori, dreptatea îți va merge înainte, iar slava Celui Preaînalt îți va fi ajutorul.

Dacă onorezi poruncile Domnului, fără a urma căile proprii, fără a te strădui să faci propria voință și nici să spui propriile cuvinte, vei fi călăuzit de Cel Atotputernic pentru a îndeplini misiunea pe care El ți-a dat-o. Atunci, vei putea săvârși aceleași lucrări pe care le-a făcut Învățătorul, izbăvi pe cei asupriți și desface lucrările duhurilor necurate. Cei ascultători slujesc cel mai bine!

Cine cinstește pe Tatăl ceresc împlinește poruncile. Atunci vine răsplata și omul se va putea desfăta în Domnul. Promisiunea pentru cel care ascultă este că se va putea sui pe înălțimile țării și se va bucura de moștenirea lui Iacov. Nu este bine să credem și să împlinim poruncile sfinte?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!