Mesajul zilei

02/12/2022 - ATENȚIE LA VICLEȘUGURI!

Toţi cei ce umblă după plăcerea oamenilor vă silesc să primiţi tăierea împrejur numai ca să nu sufere ei prigonire pentru Crucea lui Hristos.

Galateni 6.12

Există o modalitate de a evita să cazi în vicleșugurile celor care nu respectă Adevărul: analizând modul în care trăiesc. Cei care au grijă să se îmbrace frumos, să vorbească despre ei înșiși și să-i disprețuiască pe cei care nu au prosperat în credință, nu sunt, cu siguranță, dascăli buni. Prin urmare, aceștia sunt gata să ne pună în situații care ne vor compromite, dacă nu suntem vigilenți și fermi în ceea ce spune Dumnezeu prin Cuvânt.

Oamenii închipuiți nu au Duhul Domnului, pentru că El rezistă celor mândri și dă har numai celor smeriți. Sunt destul de carismatici, dar asta nu înseamnă că puterea sfântă lucrează pentru ei. Prin urmare, un mesaj din Rai nu va veni niciodată de pe buzele lor, ci numai vorbe care ne vor face rău.

Oamenilor trufași în duh le place să se arate a fi înțelepți și de succes, și nu-i deranjează să transmită un mesaj fals, atâta timp cât le convine ego-ului propriu. Însă, este foarte periculos să fii învățat de cineva care nu are Duhul lui Dumnezeu, pentru că în funcție de supunerea acestuia față de dușman, poate fi folosit pentru a ne ruina complet. Apa sălcie nu poate ieși dintr-un izvor cu apă dulce.

Pentru a nu fi prigoniți sau desconsiderați, falșii slujitori se adaptează la orice adiere doctrinară sau procedură socială. Cei care nu slujesc Adevărului nu stau pe gânduri de două ori ca să spună o minciună. Dacă cineva nu îl iubește pe Isus, te poate iubi pe tine? Cel care nu vrea să slujească lui Dumnezeu s-a predat vrăjmașului și, de aceea, ori de câte ori dorește diavolul, acesta va fi folosit după bunul său plac.

Crucea lui Hristos este un motiv de prigonire între oameni. În același timp, ea nu va funcționa de la sine. Atunci când crezi în lucrarea pe care a făcut-o Isus prin răstignire, diavolul îi face pe oamenii care aparțin lui Dumnezeu să te evite. Însă, asta nu ar trebui să fie un motiv pentru care să-i părăsești, ci să te apropii de ei și să le aduci dragostea lui Dumnezeu. Crucea trebuie să servească drept atracție pentru cei care nu sunt în Domnul.

Nu există motiv pentru care să-ți fie rușine de lucrarea pe care Domnul a făcut-o pentru tine când a murit pe Calvar. Acolo ți s-a schimbat soarta; fără acel sacrificiu, diavolul ar fi continuat să acționeze ca stăpân pe viața ta, făcându-te să suferi. Acum că ești proprietate sfântă, ești eliberat de orice influență a celui rău și, prin urmare, trebuie să faci ca credința să-ți ajungă cât mai departe.

Crucea lui Hristos ne-a condus la Dumnezeu, făcându-ne slujitori ai smereniei, sfințeniei și fricii de Domnul. Pe cruce, Isus și-a dat viața și ne-a cumpărat pentru Tatăl. Prin urmare, nu trebuie să ne temem sau să ne lăsăm înșelați de minciunile vrăjmașului.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!