Mesajul zilei

03/12/2022 - ÎMPLININD LEGEA LUI HRISTOS

Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi veţi împlini astfel legea lui Hristos.

Galateni 6.2

Legea lui Hristos este legea dragostei, a respectului pentru toți oamenii și a decretului dat în Nazaret. Când ne convertim, primim posibilitatea de a fi una cu Domnul. Dacă o facem, va veni vremea când vom spune că suntem una cu El, așa cum a spus Isus (Ioan 10:30). Aceasta reprezintă o mare provocare, deoarece nu se poate spune doar „din gură”, ci trăită în sensul real al cuvântului.

Prin Legea Domnului, suntem însărcinați să ducem dragostea lui Dumnezeu celor pierduți, pentru ca ei să se întoarcă acasă. Astfel, vor fi mântuiți și nu vor fi niciodată despărțiți de Tatăl. Prin această poruncă, suntem autorizați să facem acest lucru. Nu putem lăsa ca smerenia neadevărată să ofere dușmanului șansa de a ne răpi acea abilitate. Trebuie să-L lăsăm pe Domnul să ne facă să îmbrățișăm o astfel de poziție.

A ne purta sarcinile unii altora înseamnă că trebuie să fim solidari cu cei care suferă și, în același timp, să-i eliberăm și să-i îmbrățișăm, protejându-i prin credința noastră. Nu este ușor să reziști când boala te apasă și ispita îți prinde rădăcini în inimă. Prin urmare, pe măsură ce am fost atacați și eliberați, am fost făcuți mângâietorii celor suferinzi.

Când auzim de un om că este înșelat de diavol, trebuie să intrăm imediat în rugăciune în numele lui și să nu permitem dușmanului să-l distrugă sau să-l facă să sufere și mai mult. Nu spera niciodată ca o căsătorie să se destrame, ca cineva să dea faliment, să-și piardă locul de muncă sau să aibă vreun necaz. A face asta înseamnă a colabora cu Satana. Îndurare! Dumnezeu să te aibă-n pază!

Legea lui Hristos ne îndeamnă să slujim ca o punte pentru cei pierduți, asupriți și suferinzi. Domnul Dumnezeu va mijloci pentru ei, aducându-i în prezența sfântă. Cine își asumă apostolia mijlocirii este mare înaintea lui Dumnezeu, pentru că nu-și pledează propria cauză. Chiar acum, sunt mulți oameni care au nevoie de cineva care să-și propună să-i ajute duhovnicește și să-i ducă înaintea Celui Preaînalt.

Nu putem îngădui prigonirile nicăieri în lume și nu putem ține în tăcere victimele urii și înșelăciunilor lui Satana. Trebuie să ne rugăm de parcă noi înșine am fi asupriți. Să începi chiar acum să mijlocești pentru cei care se pregătesc să fie atacatori sinucigași, să facă o lucrare rea umanității și să ieie viețile unor oameni nevinovați, care au dreptul la viață.

Vezi ce alt lucru a poruncit Cel Preaînalt să fie făcut și începe-l chiar acum, fără a acționa niciodată în afara planului Său. Orice mântuit a fost făcut „purtător de sarcini”; de aceea, asumă-ți o astfel de sarcină, indiferent de ceea ce faci în lucrarea lui Dumnezeu. Fără îndoială, mare va fi răsplata celor care își îndeplinesc îndatoririle de mădulare ale Trupului lui Hristos. Tocmai de aceea ai fost condus către Împărăția Cerurilor.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!