Mesajul zilei

04/12/2022 - HOTĂRÂRI DREPTE ȘI NECESARE

Şi atunci limba mea va lăuda dreptatea Ta, în toate zilele va spune lauda Ta.

Psalmi 35.28

A vorbi despre neprihănirea Domnului este datoria oricărui om care s-a născut din nou, pentru că, fiind copilul ei, dacă nu o face, nu numai că va tăgădui Adevărul, ci va propovădui minciuna – lucrarea lui Satana. Oricine a primit darul mântuirii îi cunoaște valoarea și, prin urmare, are o datorie față de toți cei pierduți. Pe măsură ce slăvești neprihănirea, îți sporești harul lui Dumnezeu care te va face să biruiești în lupte.

Nu a existat niciodată o oportunitate mai mare de a face cunoscută și de a trăi neprihănirea decât acum. Peste tot vedem dușmanul la lucru și oamenii gata de a-i satisface capriciile, nesocotind învățăturile Celui Preaînalt. Astfel, lucrările rele sunt înfăptuite nestingherit în viața lor. Ei caută peste tot alinare, dar nu o găsesc. Numai Isus poate izbăvi ființa umană.

Cine nu ascultă de Cuvântul lui Dumnezeu nu trăiește în prezența Lui și, prin urmare, se expune dușmanului, care, profitând de ocazie, nu va înceta să-l chinuie cu relele sale. Pe de altă parte, cel care îndeplinește misiunea dată de Domnul nu trebuie să se teamă de nicio ispită. Dimpotrivă, ori de câte ori un rău încearcă să intre în viața sa, trebuie să-l alunge în Numele lui Isus.

Criminalitatea și plăcerea trupească care se află în topul a tot ceea ce se face și se vinde în lume – regăsindu-se chiar și în unele doctrine religioase – trebuie condamnate și evitate. Însă, atât condamnarea, cât și orice alt act trebuie făcute cu dragoste, căci Dumnezeu este dragoste. Când unui om i se cere să înceteze vreo practică rea, acesta, chiar și din ciudă, tinde să facă ceea ce nu ar trebui, iar consecințele vor fi grave.

A nu lăsa buzele să vorbească despre lucruri bune și a nu condamna ceea ce nu este bun sunt mari defecte care îl însoțesc pe om de la naștere. Cu toate acestea, fiind născut din nou în Hristos, de ce să continue să păcătuiască precum Adam? Folosește-ți întotdeauna gura pentru a da un cuvânt de încurajare, ce poate ridica pe cei căzuți. Nu te lăsa niciodată purtat de resentimente față de vreun lucru pe care ți l-a făcut cineva.

Avem o datorie față de întreaga umanitate care, după cum se vede, este în mâinile vrăjmașului. Mulți oameni nu înțeleg cât de mult vor suferi pe Pământ și apoi în veșnicie. Oricine se va converti la Domnul va avea un alt destin, pentru că de acum va fi biruitor și nu va mai avea niciodată probleme cu diavolul, care nu va intra în cerurile noi și în țara cea nouă.

Psalmistul a ascultat de Dumnezeu când a spus că va vorbi în fiecare zi despre neprihănirea și lauda Sa. În același mod, fă orice îți poruncește Cuvântul; astfel, vei putea spune că ai împlinit ceea ce ți s-a hotărât, pentru că El a fost cel care l-a îndrumat să acţioneze după voia Sa. Cel care nu acordă atenție cuvintelor Celui Preaînalt greșește.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!