Mesajul zilei

05/12/2022 - ÎNTRISTARE SAU BUCURIE

Cine dă naştere unui nebun va avea întristare şi tatăl unui nebun nu poate să se bucure.

Proverbele 17.21

Vezi ce fel de copil ai născut în Hristos, căci dacă nu-l înveți Cuvântul, cu siguranță nu îți va aduce bucurie. Este de neconceput ca cineva să-l fi găsit pe Isus ca Mântuitor și să nu răspândească Vestirea cea Bună prietenilor și familiei. La urma urmei, mântuirea este atât de bună încât suntem chiar dispuși să suferim pentru a-i câștiga pe cei pierduți Stăpânului. Cu cât Îi vei aduce mai mulți oameni, cu atât mai mult vei fi răsplătit la venirea Lui.

Copiii sunt o moștenire de la Domnul (Psalmi 127,3), așa că trebuie să ne străduim să-i naștem și, după ce-i punem în Împărăția lui Dumnezeu, să-i călăuzim în Adevăr și bună purtare. Așa cum, în viața de zi cu zi, ne învățăm copiii să facă ce este bine, trebuie să le arătăm calea pe care trebuie s-o urmeze, pentru ca, atunci când cresc, să nu se abată de la ea (Proverbele 22:6). În felul acesta, ne vor oferi satisfacții și în viața duhovnicească.

Isus nu a încetat de a-i instrui pe cei pe care El Însuși i-a chemat la lucrarea Sa. Responsabilitatea noastră față de cineva începe în momentul în care îl aducem în Hristos și, după noua naștere, va continua așa până la întoarcea Lui. Unii îi părăsesc pe oamenii care i-au condus către Împărăția lui Dumnezeu. Aceștia pot fi comparați cu copiii care nu-și vizitează niciodată părinții și îi lasă la azil în mila soartei. Nu-i da niciodată diavolului pe cei pe care ți i-a dat Tatăl.

Un credincios, când L-a întrebat pe Isus de ce are nevoie pentru a moșteni viața veșnică, a primit un răspuns prompt. Întrucât a refuzat să țină seama de cea mai bună îndrumare, a plecat întristat (Matei 19:16-22). Este adevărat că vom fi dezamăgiți când vom vedea niște „copii înstrăinați”, dar cu siguranță vom fi încântați de mulți alții care, după ce au învățat să-L iubească pe Dumnezeu, ne vor depăși în această iubire. Dă întotdeauna un exemplu bun.

Stăpânul nu s-a târguit cu tânărului bogat care L-a căutat și nu va face asta nici cu noi. Dacă un individ disprețuiește ordinele Sale, întristarea este de ceea ce va avea parte. Totuși, dacă împlinește Cuvântul, în scurt timp, se va bucura foarte mult. Când îi vei vedea pe ucenicii pe care i-ai făcut pentru Domnul ocupându-și locul în Evanghelie, vei fi bucuros și, ca urmare a faptei tale, vei primi răsplata sfântă.

Biserica ar trebui să fie constituită din oameni cărora le place iubirea cerească și sunt recunoscători lui Dumnezeu, și nu din cei care merg la slujbe ca o obligație, nedorind să ajute lucrarea la nevoie. Orice faci pentru ca biserica să mai aibe un fiu, o faci pentru Domnul Însuși și, pe măsură ce te-ai ocupat de lucrarea Lui, vei vedea că, la rândul Său, El va avea grijă de tine.

Cel care face puțin pentru Evanghelie probabil va primi puțin din harul lui Dumnezeu și nu se va bucura de tot ceea ce El are de oferit. Nu respinge pe acest om, ci, cu dragoste, fă-l să înțeleagă că poate avea mai mult în Cel Atotputernic și, dacă acționează cu credință, va ajunge să-L iubească și mai mult. Fie ca ucenicii tăi să fie adevărați slujitori!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!