Mesajul zilei

07/12/2022 - NU ÎNVĂȚA CU CEL RĂU!

Cel rău primeşte daruri pe ascuns ca să sucească şi căile dreptăţii.

Proverbele 17.23

Feriți-vă de oamenii care nu se tem de Dumnezeu, căci au ceva în ei pe care îl consideră prețios, dar care este stricat de diavol. Nu că sunt răi în sine, ci pentru că natura lor nenăscută din nou este încă în sluja dușmanului. Acesta este unul dintre motivele pentru care propovăduim mesajul crucii, fiindcă fără lumina Duhului Sfânt, astfel de persoane nu numai că vor suferi, ci vor fi și un pericol constant pentru noi.

Fii neîncrezător în învățăturile celui rău și, mai mult decât atât, examinează imediat Cuvântul și vezi dacă vine de la Domnul sau nu. Atunci vei vedea că nu ți-a fost dat degeaba. Ceea ce vorbește omul de rând nu a fost învățat aiurea, ci prin observarea sau învățătura celui rău. Fără să știe, o astfel de persoană a colaborat cu el de la începutul vieții pentru a-ți da o îndrumare proastă când se va ivi momentul.

Dacă cel nelegiuit arată o anumită frică de Dumnezeu, poate fi de ajutor, dar chiar și așa, nu te îndepărta de Cuvânt. Când se complace în nelegiuire sau refuză să acorde atenție Celui Preaînalt, să nu-l asculți, căci, fără îndoială, astfel de cuvinte pot fi o otravă pură, deși el însuși nu o bănuiește. De fapt, ar trebui să ascultăm doar de Domnul. Cel pe care îl considerăm un slujitor bun poate fi decăzut și, prin urmare, folosit de diavol.

Cel care nu stă de veghe nu va vedea că, la nevoie, cei răi îți vor lua acest dar și astfel cărările neprihănirii pe care trebuie să le urmezi pentru a fi plăcut Domnului vor fi pervertite. În acest fel, vei lua decizii care îți vor cauza veșnic rău. O resursă ne stă la dispoziție 24 de ore pe zi, iar aceea este Cuvântul Domnului. Nu există niciodată poticnire sau suferință în El.

Nu primi niciodată daruri de la cei răi, ci asigură-te că le oferi tot atâtea câte te îndrumă Domnul să li le dai. Nu te grăbi să dai sfaturi nimănui, ci caută la Dumnezeu ce și când să vorbești, căci este timp pentru toate. După ce ai primit călăuzirea Celui Preaînalt, nu lăsa îndoiala să ți se strecoare în inimă; dimpotrivă, înfăptuiește cu fermitate misiunea care ți-a fost dată și, prin urmare, fii o mărturie vie a Tatălui ceresc.

Rugăciunea ta ar trebui să fie potrivit învățăturilor din Scripturi; astfel, vei primi răspunsul pregătit de Dumnezeu. Chiar dacă totul atestă contrariul, nu te lăsa înșelat de minciunile vrăjmașului, căci Domnul ți-a dat dinainte tot ce privește viața și evlavia. Nu lăsa cuvintele celor răi sau vreun rău pe care ți l-au făcut să strice cărările neprihănirii pe care trebuie să le urmezi.

Să nu fii dușman celor răi, căci aceștia sunt deja pe calea pierzaniei și, prin urmare, au nevoie de cineva care să le dea lumină. Cu toate acestea, dacă le dai orice altceva, ar putea înțelege darul făcut drept încuviințare de a continua să se poarte după bunul plac. Procedând astfel, nu i-ai ajutat, ci ai colaborat cu diavolul în lucrarea lui de distrugere. Îndurare!


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!