Mesajul zilei

08/12/2022 - CARE-ȚI ESTE SCOPUL ÎN VIAȚĂ?

Cine se încrede în inima lui este un nebun, dar cine umblă în înţelepciune va fi mântuit.

Proverbele 28.26

Nu te lăsa înșelat de nimeni, căci înțeleptul – cel care respectă Cuvântul lui Dumnezeu – nu se sfiește să caute și să-și arate înțelepciunea, iar tot ceea ce face dovedește că mâna sfântă îi este asupra. Chiar și omul cel mai rău, când se apropie, simte ceva diferit și se răzgândește cu privire la ceea ce a vrut să-i facă. Toți copiii Celui Preaînalt ar trebui să caute să primească mereu această binecuvântare.

Dovedindu-și adevărata înțelepciune, cel înțelept nu este atins de cei răi, care se vor gândi de două ori înainte de a face vreun lucru. Cei mai răi oameni nu numai că îl respectă, dar caută la el sfat și ajutor în rugăciune. Seninătatea privirii, expresia feței atunci când aude că ceva rău s-a întâmplat cuiva și răspunsul său celor care îl jignesc sau încearcă să-i facă vreun rău, formează un mesaj din Rai.

Poți avea încredere în cel înțelept, pentru că el nu va nega niciodată adevărul și nu se va purta necuvenit. Cu cât primește mai mult de la Dumnezeu, cu atât are mai mult respect din partea tuturor. Privirea lui este numai iubire pe care nimeni nu o poate disprețui și, chiar dacă este vorbit de rău, nimeni nu crede, pentru că, auzindu-l exprimându-se, oricine intră în sufletul lui și vede puterea din spatele cuvintelor lui. În plus, la rândul său, intră în sufletul oamenilor și îi ajută pe cei care îl ascultă.

Dacă, întâmplător, un om înțelept dă semne că își pierde frica, ar trebui să-l mustri imediat, iar el să se îndrepte de îndată potrivit conduitei sfinte. Îi place când un neprihănit îl mustră, pentru că aceasta este o îndurare pe care nu o va disprețui niciodată. Chiar dacă este rănit de cineva, va continua să acționeze ca un slujitor al Domnului și în acest fel lucrarea lui Dumnezeu se va face așa cum trebuie. Fiți înțelepți și primiți mai mult de la Tatăl ceresc.

Cei proști, în schimb, nu se vor lăsa niciodată călăuziți de Cuvântul Sfânt, pentru că nu sunt atrași de Domnul, ci de propriile lor interese. Sunt considerați la fel cei care, cunoscând Adevărul, nu-l împlinesc și continuă pe calea greșelii. De aceea, când se așteaptă mai puțin, diavolul le dă lovitura fatală. De ce să-ți riști fericirea veșnică pentru ceva care nu are valoare? Doar ceea ce vine de la Dumnezeu ar trebui primit.

Chiar dacă vorbesc despre Cuvânt, nu ascultă de El așa cum ar trebui și, prin urmare, vor suferi mult din cauza vrăjmașului. Scripturile cer ca toată lumea să nu se încreadă în practicile lumești – căile nerecomandate de Biblie, căci sunt moarte – și să se întoarcă la Domnul. Adevărul este că toți oamenii ar putea fi biruitori în orice clipă, împlinind voia lui Dumnezeu, pentru a se bucura de ocrotirea Sa.

De ce să-ți lași ochii să se bucure de lucruri deșarte, când, în Domnul, vei fi cu totul împlinit? Oriunde ai ajuns în nebunia ta, întoarce-te la Domnul, care este milostiv și gata să răspundă tuturor celor care Îl caută. Dumnezeu nu s-a supărat pe tine, ci El este gata să-ți redea locul în Hristos.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!