Mesajul zilei

09/12/2022 - UN FIU NEBUN

Un fiu nebun aduce necaz tatălui său şi amărăciune celei ce l-a născut.

Proverbele 17.25

Nu lăsa pe vrăjmaș să te convingă că Dumnezeu nu are un plan măreț, frumos și sigur pentru tine. Domnul te cunoaște cu mult înainte ca trupul tău să prindă formă și El ți Se descoperă în fiecare zi prin lucrarea de răscumpărare a lui Isus, pentru că te vrea alături de El pe vecie. Paguba celor care se pierd va fi mult prea mare, pentru că, pe lângă faptul că vor fi osândiți la pedeapsa veșnică, nu se vor bucura de tot ceea ce a plănuit Cel Atotputernic.

Bucuria lui Dumnezeu cu privire la viața ta este mai mare decât cea pe care o au părinții pentru copiii lor când se nasc. Prin urmare, lărgindu-ți înțelegerea și înțelepciunea, Domnul va fi foarte mulțumit de purtarea ta. Însă, atunci când un creștin, care a cunoscut noua naștere, nu Se consacră Lui și nici nu-I slujește, rămânând în afara planurilor sfinte, inima Tatălui se simte rănită pentru că acest om a preferat osânda veșnică. Îndurare, Doamne!

Caută cu toată puterea înțelegerea și înțelepciunea. Dacă te faci remarcat prin aceste două virtuți, Dumnezeul cel Preaînalt Se va mândri cu chemarea ta. Apoi, când bucuria Lui îți va umple duhul, poți determina ce dorești și ți se va face. De ce să ratezi această făgăduință a lui Isus dacă ți-a fost dată (Ioan 16:22b-26)?

Încearcă să trăiești în prezența Celui care este biruitor în toate – Domnul Dumnezeu – și să fii folosit în fapte mari. Problemele îți vor fi rezolvate și dorințele împlinite pe măsură ce înveți să umbli cu Dumnezeu și să faci lucrarea Lui. Fii înțelept și lasă Duhul Sfânt să-și îndeplinească misiunea, care este să te călăuzească în tot Adevărul și să-ți fie Mângâietorul.

Dacă ai cedat păcatului, disprețuind viața de belșug și sfințenie în Isus Hristos Mântuitorul, vei fi o întristare nu numai pentru Creator, ci și pentru cei care au luptat pentru convertirea ta. Însă, dacă iei decizia de a te întoarce la Domnul, El te va aștepta cu brațele deschise pentru a te face ceea ce El Și-a dorit întotdeauna. Vino acum, căci El te așteaptă!

În credința în Isus, există împlinire în toate privințele, dar în afara ei, ești motiv de dezamăgire pentru Cel care a plănuit-o și a făcut-o să existe. Nu fi o amărăciune pentru biserica care a luptat atât de mult prin rugăciune, rugăminți și evanghelizare înaintea lui Dumnezeu pentru mântuirea ta. Acum că a sosit momentul să te dovedești a fi trimis de Domnul, nu permite dușmanului să-ți răpească fericirea veșnică. Întoarce-te, căci mai este loc pentru tine în Dumnezeu!

Alegerea îți hotărăște viitorul. Ce vei face? Vei continua să joci la ruleta diavolului? Nimeni care a pariat pe el nu a avut succes, dar cei care s-au încrezut în Domnul au moștenit țara făgăduită. Încetează orice înșelăciune și împacă-te cu Tatăl ceresc și astfel, atunci când te aștepți mai puțin, El te va umple cu Duhul Său Sfânt și planul Său se va împlini.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!