Mesajul zilei

12/12/2022 - ÎNFRÂNEAZĂ-ȚI VORBELE!

Chiar şi un prost ar trece de înţelept dacă ar tăcea şi de priceput dacă şi-ar ţine gura.

Proverbele 17.28

Când ajuți pe cineva, nu spune ce îți vine în minte, ci cântărește-ți vorbele și așteaptă momentul potrivit pentru a vorbi. Ca robi credincioși, trebuie să acționăm diferit de cei necredincioși, pentru că am primit pe Duhul sfânt. Prin urmare, suntem capabili să vorbim după voia Tatălui. Cuvintele obișnuite ajută numai în parte, dar dacă lucrarea este a celui rău, va fi dezlegată doar dacă vorbim potrivit Cuvântului.

Străduiește-te să umbli în Duhul sfânt, astfel încât să nu irosești momentul de a fi folosit de Domnul. Să te împaci cu cineva nu te va ajuta dacă nu respecți îndrumările cu privire la ceea ce trebuie să spui și să faci. Fără Isus, suntem fără nicio putere, dar dacă avem călăuzire sfântă, putem face mult mai mult decât vrem sau credem. Cu îndrumarea cerească, devenim adevărați profeți și rezolvatori de probleme.

Fii conștient de faptul că Cel Atotputernic te-a făcut colaboratorul Său. Așa că nu judeca direcția pe care El ți-a dat-o ca fiind improprie sau potrivnică. Acționând potrivit ceea ce ți s-a spus, devii un războinic curajos. Dacă lucrarea a fost făcută după voia ta, este o altă problemă, căci, fiind un rob credincios, important este să fi fost făcută după voia Celui Atotputernic. El ne ascultă, chiar dacă pare că a existat un rău ireparabil (Ioan 11:42).

Nu înțelege greșit faptul de a aștepta de la Dumnezeu încuviințarea de a sta încruntat sau de a te purta ca un snob. Slujitorii Tatălui trebuie să fie buni cu toți oamenii, în special cu frații în credință (Galateni 6:10). A avea succes în lucrarea învățătorului înseamnă mai mult decât să vezi tot felul de minuni, ci să fii folosit pentru a planta Sămânța care va transforma viața multor oameni.

Transmite mesajul sfânt cu înțelepciune și atunci vei vedea lucrarea făcută perfect și rapid. Nu putem forța pe Domnul să acționeze în felul nostru. Motivele noastre, oricât de bine intenționate, nu sunt în niciun fel egale cu cele ale lui Dumnezeu. Fiind Atotștiutor, El știe de ce este nevoie în toate lucrurile și mai ales când vine vorba de lucrarea Lui. Lasă pe Dumnezeu să lucreze și lucrarea va fi glorioasă.

În fine, nu uita de principiul biblic că cel trimis de Dumnezeu trebuie să vorbească mereu precum Isus. Rugăciunea mea este nu numai ca să fii gura Domnului, ci ca toată ființa ta să fie în mâinile Lui. Fără îndoială, Tatăl te-a chemat să fii colaboratorul Său. Prin urmare, El te va ajuta în toate, atâta timp cât Îi permiți să acționeze. Fi binecuvântat!

Așa că treci la treabă și, cu hotărâre, începe chiar acum. Sunt mulți oameni care vor pieri dacă nu te duci la cei pierduți și nu le vorbești despre voia sfântă. Străduiește-te să nu fii doar un mesager al cuvintelor, ci și al puterii. Și tu poți face ceea ce a făcut Isus în zilele Lui.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!