Mesajul zilei

13/12/2022 - ASCULTĂ DE DOMNUL!

Acum, aşa vorbeşte Domnul, care te-a făcut, Iacove, şi Cel ce te-a întocmit, Israele: Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: eşti al Meu.

Isaia 43.1

Domnul a trimis un mesaj către ființa pe care a făcut-o, să nu se lase stăpânită de frică, căci El va face o lucrare atât de slăvită încât, dacă ar fi povestită, nimeni nu i-ar da crezare. Ar fi ceva grozav, incomensurabil! De fapt, nu există nicio modalitate de a împiedica realizarea nici uneia dintre lucrările Sale. Este necesar să studiem ceea ce a avut loc în procesul de mântuire, căci despre asta vorbește El. Locul nostru înaintea lui Dumnezeu și a tuturor lucrurilor este mai mare decât credem.

Unul dintre modurile prin care vrăjmașul îl asuprește pe om este îndoiala, ceea ce îl face să creadă că Dumnezeu nu se uită la el. Din cauza păcatului, care a intrat în lume prin neascultarea lui Adam, frica a pus stăpânire pe ființa umană. Am fost eliberați de orice asuprire, dar una dintre ele este acest sentiment care ne urmărește. De ce să ne temem de ceva dacă suntem mai mult decât biruitori în toate lucrurile? Aflați în legătură cu Domnul, putem face aceleași lucrări pe care le-a făcut Isus.

Înainte ca omul să audă Evanghelia și să creadă în ea, Dumnezeu lucra pentru binele său; altfel, acesta nu ar fi fost cruțat pentru a auzi Adevărul. După ce s-a împăcat în Hristos, îl va părăsi oare Domnul? Nu, asta nu se va întâmpla niciodată. Omul poate acționa cu deplină încredere și își poate însuși ceea ce îi aparține în El. Vindecarea, iertarea și tot ce ține de viață i-au fost dinainte dăruite.

Din pântecele mamei, Domnul l-a ocrotit pe om și l-a completat cu tot ceea ce îi lipsea. El te ajută în orice moment, chiar dacă nu-ți dai seama. Prin urmare, nu există niciun motiv să-ți fie frică, pentru că El Însuși spune: „Nu te teme”. Există un scop sfânt în faptul de a fi călăuzit în lumină și un scop mai mare în înțelegerea potențialului tău în Domnul. Tu ești planul lui Dumnezeu în esența sa; așa că ai încredere, căci El are mai mult să-ți dea.

Cel Preaînalt te-a ales pentru a-Și manifesta gloria și a o dezvălui altora prin tine. Astfel încât să nu-ți fie teamă că trecutul tău, dacă a fost mărturisit și iertat, poate fi hotărâtor și te poate îndepărta de marile lucrări pe care El a promis că le va face în numele tău. Hotărăște să fii o adevărată binecuvântare în mâinile Lui. Când Domnul și-a revărsat harul asupra vieții tale, ai primit undă verde ca să mergi înainte.

Ce mare este Dumnezeul nostru, nu-i așa? El s-a gândit la toate și, în același timp, ne-a oferit și ne-a dat tot ce avem nevoie în viață și credință. Acum, trebuie doar să credem și să luăm în stăpânire ceea ce ne aparține. În credința în Isus, nimic nu este imposibil pentru noi, pentru că atunci când ne unim cu Cuvântul, suntem un singur duh în El.

Porunca pentru tine este să nu te temi. Așa că nu lăsa niciodată frica să-ți acapareze inima. Fii mereu pozitiv în credința ta, crezând că în Hristos te poți bucura de tot ceea ce Scripturile spun că îți aparține. Primește binecuvântările Domnului și bucură-te de viața îmbelșugată adusă de Isus. La urma urmei, pentru asta ai fost ales. Amin!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!