Mesajul zilei

14/12/2022 - FĂGĂDUINȚA DOMNULUI

 Unul va zice: ‘Eu sunt al Domnului!’ Altul se va numi cu numele lui Iacov, iar altul va scrie cu mâna lui: ‘Al Domnului sunt!’ Şi va fi cinstit cu numele lui Israel.

Isaia 44.5

Dacă treci prin momente grele, nu te lăsa stăpânit de ele, căci poporul lui Dumnezeu suferă de lipsă de cunoștință (Osea 4:6). Cine este al Domnului și mărturisește că este al Lui, nu se supune vrăjmașului. Pentru a avea temei ca să-I ceri binecuvântarea și pentru ca credința să funcționeze eficient, este necesar să primim de la Domnul înțelegerea Cuvântului. Apoi, fă ce ți se poruncește.

Cel Preaînalt a promis că va turna ape peste cei însetați și râuri pe pământul uscat (Isaia 44:3), dar această făgăduință s-a împlinit odată cu moartea lui Isus. Acum, trebuie doar să crezi și să te asumi drept beneficiar al lucrării lui Hristos pentru ca apoi să poruncești ca tot răul să dispară. Este esențial să-ți ceri drepturile; în caz contrar, acestea vor fi considerate inexistente. Cine așteaptă să fie binecuvântat nu își cunoaște încă locul în credința în Isus.

Pe lângă nenumăratele revelații consemnate în Cartea Sfântă, Cel Preaînalt va turna Duhul Său peste cei care se nasc din tine; strigă doar și atunci tu și casa ta veți sluji Domnului. Dobândind această înțelegere, este ușor să lupți pentru mântuirea familiei tale, dar este important să nu te lași stăpânit de nicio doctrină nebiblică. Cere mântuirea pentru toți ai tăi și crede că aceasta se va face.

Fii credincios pentru a împlini ceea ce Dumnezeu spune că este voia Sa pentru viața ta. Dacă te porți așa, nu va exista nicio forță infernală care să stea în fața hotărârii tale. Cine procedează diferit de ceea ce spune Cel Preaînalt, se va confrunta cu tot felul de încercări și rele. Cei care cred în Dumnezeu și își revendică drepturile în Hristos își trăiesc ultimele zile mai bine decât în prezent, Amin.

Cel care este al Domnului nu este niciodată confuz sau părăsit, pentru că El a promis că va merge înaintea sa pentru a-i da biruința. De ce să nu-ți începi acum mântuirea, asumându-ți pe deplin puterea sfântă? Căci, cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Domnului nu vor trece (Matei 24:35). Prin urmare, fii ferm în hotărârea ta și nu accepta nimic altceva decât ceea ce ți-a revelat Cel Atotputernic.

Oportunitatea ta de a începe o viață nouă începe de fiecare dată când lumina Cuvântului îți strălucește în inimă. În acel moment, confirmă că aparții lui Dumnezeu și, prin urmare, poți și trebuie să-ți revendici dreptul de a primi promisiunile Celui Preaînalt. Acesta este momentul de a intra în posesia binecuvântării. Dacă nu ești mântuit, primește pe Isus ca Mântuitor al tău.

În momentul în care crezi în Cuvânt, slava lui Dumnezeu îți intră în viață și suferința ia sfârșit. Folosește Numele lui Isus și alungă pe vrăjmașul care-ți face rău, iar apoi trăiește cu totul izbăvit.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!