Mesajul zilei

15/12/2022 - DREPTURILE TALE

Iată istoria cerurilor şi a pământului, când au fost făcute.

Geneza 2.4

Toți oamenii trebuie să afle despre drepturile lor în Hristos pentru a trăi bine, căci știind cum au fost create, se vor simți îndreptățiți să le revendice. Este bine să facem o lecție despre modul în care promisiunile au fost făcute și prețul plătit pentru a fi făcuți copii ai lui Dumnezeu. Să-ți asumi binecuvântarea este bine, dar dacă o faci conștient de jertfa lui Isus ca să o primești, lucrarea va fi și mai mare.

Vezi, de exemplu, cum ne-a fost dat dreptul de a ne bucura de sănătate. Nu a fost printr-o hotărâre luată de Dumnezeu prin care să ne fi dat binecuvântarea de a fi vindecați de orice boală, ci aceasta este rodul lucrării de răscumpărare a lui Hristos, când S-a jertfit pe Sine pentru noi pe Calvar. Fiecare bici pe care l-a primit I-a rănit adânc trupul, iar în aceste răni au fost puse bolile noastre. Prin urmare, vindecarea aparține celui care crede în moartea ispășitoare a lui Mesia, și o cere.

La fel, a trăi departe de păcat și de atingerea diavolului este prerogativa celor care cred că Fiul lui Dumnezeu le-a luat păcatele și le-a dat o viață nouă. Toate nelegiuirile le-au fost luate de Mântuitor. Când îți mărturisești greșelile Tatălui, cât și celor pe care i-ai jignit, ești complet izbăvit de ele și gata să te bucuri de iertarea cea veșnică.

Pentru a te bucura de prosperitate, este necesar să înveți să te opui lucrării dușmanului împotriva ta, fiind atent în a te achita de plata zeciuielii și a aduce daruri. Nu te lăsa înșelat de minciuna pe care unii, chiar dacă bine intenționați, o răspândesc, spunând că aceste îndatoriri sunt din Vechiul Testament, pentru că Biblia este clară când vorbește despre ele (Matei 23,23; Evr 7,8; ​​2 Cor 9). Evanghelizarea veacului nostru va fi de ordinul miliardelor, dar cei care își vor aduce contribuția vor primi înapoi înzecit (Galateni 6:7).

Fiecare mântuit poate folosi Numele lui Isus pentru a alunga pe diavol și astfel să scape de faptele sale rele. Dar dacă omul tace, vrăjmașul îl va acoperi cu ispite și suferințe. Isus l-a certat chiar și pe Petru când s-a lăsat folosit de Satana (Matei 16:23). Învățătorul ne-a dat acest exemplu pentru a face lucrarea drept. Altfel, ne vom ruga pentru izbăvire, dar nu vom primi nimic.

Pentru a ne bucura de pace, este de ajuns să credem, pentru că Isus ne-a dat-o pe a Lui. De aceea, trebuie să ne-o asumăm, căci, potrivit Cuvântului Domnului, ne stă la dispoziție (Ioan 14:27). Nu puțini credincioși trăiesc în disperare, cerând să li se dea puțină pace – o rezolvare a problemelor lor. Ori, nu este necesar să ceri ceva ce ți-a fost dat. Ai încredere și bucură-te de acest dar.

A umbla cu cei răscumpărați de Domnul este un lucru pe care fiecare mântuit trebuie să și-l dorească din toată inima. Cei care fac voia sfântă nu vor fi făcuți de rușine la venirea Lui, pentru că sunt prețioși în ochii Celui Preaînalt. Caută să afli originia tuturor lucrurilor făcute de Dumnezeu. În acest fel, vei dobândi o credință mai mare și mai puternică. Cel ce crede nu va fi făcut de rușine la venirea Lui.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!