Mesajul zilei

16/12/2022 - SITUAȚIE NEFERICITĂ

Când vei lucra pământul, să nu-ţi mai dea bogăţia lui. Pribeag şi fugar să fii pe pământ.

Geneza 4.12

Omul care a căzut în ispită, până ce se va pocăi cu adevărat, se va afla sub stăpânirea diavolului care l-a făcut să greșească. Așa s-a întâmplat cu Cain care și-a ucis fratele. Pe lângă faptul că a răspuns necuviincios la întrebările Domnului, el a văzut că greșeala nu-i va fi ascunsă. Această faptă a făcut să fie blestemat și pământul să-și deschidă gura pentru a primi sângele lui Abel (v. 11). Cine face păcat și nu se pocăiește va suferi o pedeapsă mare.

A fost o zi tristă când Cain, care nu căuta să fie al lui Dumnezeu, ci al celui rău, și-a ucis fratele. A premeditat totul, ducându-și fratele pe câmp să-l omoare, din cauza jertfei pe care Domnul a refuzat să i-o primească, acceptând doar pe cea a lui Abel. Dacă s-ar fi rugat, ar fi știut ce să aducă jertfă, iar apoi, dovedind că s-a străduit să dea tot ce are mai bun, ar fi fost răsplătit cu binecuvântarea sfântă. Străduiește-te să primești ajutorul Celui Preaînalt și nu-L disprețui.

Osânda lui Cain a fost foarte grea. Când își va lucra pământul, nu va mai primi bogăția lui. La fel și astăzi, cei care au greșit sunt în mâinile vrăjmașului și, oricât s-ar strădui, nu își pot găsi liniștea. Dacă omul nu este convertit și născut din nou, viața nu-i va fi decât o înșiruire de eșecuri. Nu există nimic mai rău decât să fii sub un blestem. De unul singur, un astfel de om nu va putea niciodată să se elibereze fără să se pocăiască.

Din momentul în care Cain a încercat să înșele pe Dumnezeu, primindu-și sentința sfântă din cauza greșelii sale, a devenit fugar și rătăcitor. La fel se întâmplă și cu cel care cade în ispită. Odată ce s-a supus vrăjmașului, nu va mai putea fi fericit sau liniștit. Cei răi nu vor găsi niciodată odihnă dacă nu se împacă cu cei pe care i-au înșelat, cât și cu Dumnezeu Însuși.

Darul mântuirii este disponibil tuturor celor care cred în mesajul Evangheliei. Cei care lasă asta pentru mai târziu pierd ocazia de a se întoarce la comuniunea cu Cel Preaînalt. Ori, ca Atotștiutor, Domnul cunoaște planurile pe care vrăjmașul le are împotriva tuturor și, de aceea, de multe ori, pe lângă mântuirea pe care El vrea să o dea tuturor, vrea să împiedice ca unii să sufere atacurile acestei ființe rele. Mulți, însă, nu-L vor auzi.

De ce să respingi invitația sfântă în momentul în care este dată? De ce să amâni să scapi de dorințele diavolului și, abia după ce diavolul a făcut atât de mult rău în viața ta, să-ți cauți iertarea? Ori, multe răni și amintiri triste nu ar exista dacă Domnul ți-ar fi răspuns. Cain nu a răspuns la prima chemare și, mai târziu, a văzut că greșeala nu a meritat, devenind fugar și rătăcitor. Ce crezi că vei fi dacă continui să cazi în păcat?

Fiți atenți la ceea ce vă spune Tatăl prin Cuvântul Său și fugiți de ofertele lui Satana. Greșeala, chiar și cea considerată mică sau nesemnificativă, nu compensează prejudiciul pe care ți-l va cauza. De multe ori Domnul a trimis profeți să-i conducă pe israeliți înapoi în țara lor, dar aceștia au preferat să păcătuiască și apoi să plătească prețul neascultării. Îndurare! Fii înțelept și evită ce e mai rău!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!