Mesajul zilei

17/12/2022 - NU ÎNDEAJUNS DE BĂTRÂN PENTRU A SE SUPUNE

Avram a plecat, cum îi spusese Domnul, şi a plecat şi Lot împreună cu el. Avram avea şaptezeci şi cinci de ani când a ieşit din Haran.

Geneza 12.4

Din câte știm, Avraam a fost un fermier bogat care a auzit glasul lui Dumnezeu și l-a ascultat. A trăit într-o țară mistică, plină de practici spirituale dăunătoare și, întrucât nu era de acord cu ele și se temea de Domnul, într-o zi a primit din Cer următoarea poruncă: să-și părăsească țara și rudele pentru a se duce într-un loc necunoscut. Prin împlinirea ei, acest slujitor a dovedit că iubea pe Cel Preaînalt, dar și că era iubit de El.

Patriarhul ar fi putut spune că, la 75 de ani, era prea bătrân pentru a porni într-o aventură pe meleaguri necunoscute. Cu toate acestea, ca un slujitor ascultător, nu și-a găsit scuze, ci s-a apucat de îndeplinirea poruncii dumnezeiești. La fel, nu spune niciodată ”nu” lui Dumnezeu, ci fii credincios să faci ceea ce ți se poruncește, chiar dacă nu știi încotro mergi. Ascultând, vei primi noi îndrumări. Reține că trebuie să umblăm prin credință, și nu după cum simțim că ne este mai bine.

Una dintre metodele pe care le folosește dușmanul pentru a ne lua binecuvântare este să ne facă să ne simțim necorespunzători, așa cum a făcut cu Moise. El i-a spus Domnului că vorba și limba îi sunt încurcate, și că altcineva trebuie chemat (Exod 4:10). Ori, Cel care a făcut toate lucrurile nu știa asta? De câte ori nu ne dă Dumnezeu o misiune și, în loc să ne supunem Lui, spunem că nu avem mijloacele și resursele pentru a o împlini, sau chiar ne găsim o altă scuză?

Locuitorii lui Iuda, de exemplu, se îndreptau către o robie umilitoare, iar Domnul a vrut să-i avertizeze; de aceea, din pântecele mamei, l-a pregătit pe Ieremia. Cu toate acestea, când i-a dezvăluit băiatului planul Său, răspunsul acestuia a fost că era doar un copil. Atunci, lui Ieremia i s-a spus că nu trebuie să zică asta, căci pentru ceasul acela, indiferent de vârsta lui, El îl pregătise să fie prooroc al acelui neam și al altor neamuri (Ieremia 1:6,7). Lucrul corect este să faci așa cum a spus Cel Atotputernic.

De ce să inventezi scuze, dacă Cel care te cheamă știe totul și, cu mult înainte de a-ți vorbi, te-a pregătit pentru o astfel de misiune? Cel Preaînalt nu va accepta niciun pretext din partea ta. Dar dacă refuzi, El va chema pe altcineva să facă lucrarea pe care El ți-a propus-o ție. Omul care a ascuns talantul și l-a returnat intact Domnului a fost condamnat la suferința veșnică (Matei 25:28-30). Nu este nimic mai bun decât să faci ceea ce spune Dumnezeu.

De ce a iubit Dima lumea, părăsindu-l pe Pavel (2 Timotei 4:10)? S-a lăsat înșelat de vreun demon, deși a avut privilegiul de a fi umblat alături de soldatul care a dus lupta cea bună până la capăt, păstrând credința. Să nu faci ca Dima, ci să mergi până la capăt (Daniel 12:13). Cu siguranță, spre deosebire de apostol, el a ajuns la sfârșitul carierei știind că coroana neprihănirii nu-i va fi dată. El a dat răsplata pe plăcerile cărnii.

Isaia, dimpotrivă, când a auzit glasul lui Dumnezeu, a spus: Iată-mă, trimite-mă! (Isaia 6,8) Cu siguranță, mulți au spus ”nu” poruncii și, astăzi, departe de Tatăl și în suferința veșnică, trebuie să recunoască că au fost destul de proști încât să piardă tot ce era mai bun. Fii tare și de neclintit în lucrarea care ți-a fost încredințată, căci Dumnezeu te-a iubit foarte mult când te-a ales.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!