Mesajul zilei

19/12/2022 - DUMNEZEU CUNOAȘTE ORICE PROBLEMĂ

Când a fost Avram în vârstă de nouăzeci şi nouă de ani, Domnul i S-a arătat şi i-a zis: „Eu sunt Dumnezeul Cel atotputernic. Umblă înaintea Mea şi fii fără prihană.”

Geneza 17.1

Promisiunea de a-l binecuvânta pe Avraam și urmașii săi fusese făcută cu mulți ani în urmă, dar de-a lungul timpului părea că Domnul avea probleme în a o împlini. Uneori, fără să știm de ce, ceea ce ne rugăm sau determinăm nu se întâmplă și atunci ne simțim frustrați. Dacă Domnul este Cel Atotputernic, de ce Îi ia atât de mult timp să ne răspundă? Toate aceste întrebări își au răspunsul în Scripturi.

Când Avraam s-a întors, după ce i-a biruit pe cei patru împărați care i-au învins pe conducătorii Sodomei și a cetăților din jur, Dumnezeu i-a spus că aceasta îi este cea mai mare răsplată (Geneza 15:1). Auzind aceasta, patriarhul a profitat de ocazie și L-a întrebat pe Domnul ce-i va da, deoarece încă nu avea copii. Patriarhul a mai spus că Eliezer, slujitorul său, îi va fi moștenitorul. Însă, Cel Preaînalt l-a asigurat pe Avraam că cel ce va ieși din el îi va fi urmașul (Geneza 15:2-4).

Ceea ce Dumnezeu spune este ceea ce se va întâmpla, atâta timp cât nu împiedicăm lucrarea Lui. În circumstanțe normale, Sara nu ar fi devenit mamă, deoarece depășise vârsta la care o femeie poate da naștere. Cu toate acestea, din moment ce Domnul a spus că asta va fi posibil, Avraam avea tot dreptul să spere și să creadă că așa se va întâmpla. Din punct de vedere al firii umane ar fi putut renunța, dar, cum auzise aceste lucruri de la Dumnezeu, avea obligația să creadă în ele, ceea ce era evident, și așa a făcut.

Într-o zi, Sara s-a săturat să aștepte și i-a cerut soțului să-i dea un fiu prin roaba ei. Apoi, au aflat că nu acesta le va fi moștenitorul, ci cel ce se va naște din unirea lor. Nefericirea îi era atât de mare încât, pentru ca promisiunea să se împlinească, ea era gata de orice. Însă, Cel Preaînalt s-a opus planului lor. Aceasta ne învață că nu putem face niciodată nimic pentru a-L ajuta pe Domnul, pentru că lucrarea omului nu va fi primită. La urma urmei, Dumnezeu știe cum să facă treaba.

Când Avraam a auzit de la Domnul că Sara îi va naște un fiu la bătrânețe, a fost absolut sigur că Cel care i-a făgăduit acest lucru era în stare să-l împlinească. Prin urmare, străduiește-te să fii un om cu credință, și nu un habotnic. Ori, dacă Dumnezeu îți dezvăluie planul Său, crede în el imediat. De fapt, din prima clipă în care ai auzit Evanghelia, Domnul ți-a arătat ce vrea de la tine. Fă ceea ce îți spune Tatăl, și El Își va împlini făgăduința.

Lucrările lui Dumnezeu sunt miraculoase, dar au loc în mod firesc. Domnul i-a arătat patriarhului că El nu întâmpină probleme, pentru că El este Cel Atotputernic. Așa vrea El să-L cunoști. Dacă ai auzit de la El că o binecuvântare îți este dată și, deși ai primit-o, te-ai rugat și ai crezut în ea, nu s-a înfăptuit, fii sigur că vina nu este a lui Dumnezeu. Atunci, trebuie să începi să-I ceri să-ți arate ce rămâne de făcut.

Când Dumnezeu i-a arătat lui Avraam că nu avea nicio problemă în a-Și împlini promisiunea, El a cerut lui Avraam ca două cerințe să fie respectate pentru ca aceasta să se împlinească: să umble înaintea Lui și să fie desăvârșit. Asta este ceea ce ne cere Tatăl. Trebuie să trăim crezând în cuvintele Domnului și să nu avem nicio îndoială, pentru că El este credincios și puternic.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!