Mesajul zilei

20/12/2022 - O HOTĂRÂRE SMINTITĂ ȘI PĂCĂTOASĂ

Au făcut dar pe tatăl lor de a băut vin în noaptea aceea, şi cea mai mare s-a dus şi s-a culcat cu tatăl ei. El n-a băgat de seamă nici când s-a culcat ea, nici când s-a sculat.

Geneza 19.33

Lot nu și-a închipuit că pământurile bine udate ale Sodomei erau și o capcană pentru fiicele lui, pentru că ceea ce s-a întâmplat acolo a fost cel mai stricat lucru care poate atinge chiar și pe cei mai bine intenționați și smeriți slujitori ai lui Dumnezeu. Fiecare hotărâre fără bază biblică se arată a fi nesăbuită și păcătoasă. Apoi, cu timpul, cine o ia își dă seama că a comis o faptă greșită, ale cărei efecte vor dura pe vecie.

Deși Lot a fost considerat neprihănit (2 Petru 2:7), fiicele lui au fost stricate de comportamentul libertin al poporului pe care și l-au ales ca țară. Lot era tulburat de ceea ce făceau sodomiții, dar asta nu a împiedicat duhul greșelii să-i stăpânească familia. Trebuie să facem mai mult decât să ne întristăm înaintea păcatului celor rătăciți. Trebuie să-i învățăm pe ai noștri calea pe care ar trebui să meargă, pentru ca atunci când vor îmbătrâni, să nu se abată de la ea (Proverbele 22:6).

Pentru cei care cedează în fața ispitei, lumea devine mică, iar ceea ce este greșit pare să fie singura opțiune. Biblia avertizează că fără profeție – revelația Cuvântului – poporul este fără frâu (Proverbele 29:18). Dacă vrem să ne vedem familiile curățate de stricăciunea lumii, trebuie să căutăm revelația Scripturii și să o transmitem copiilor noștri; altfel, vom vedea că vor trece prin situații groaznice. Cine urmează îndrumarea Domnului nu se poticnește niciodată.

Dacă nu ai timp să te rogi și să simți de la Dumnezeu cum să procedezi, nu accepta nicio propunere; în acest caz, este mai bine să te opui decât să fii responsabil pentru ceva care te va necăji foarte mult. Diavolul este mereu prin preajmă, căutând o deschidere pentru a-și îndeplini lucrarea. Dacă îi deschidem ușa, oricât de puțin, el nu se va da îndărăt de la a-și îndeplini intenția rea. A sta de veghe și a se ruga sunt liniile directoare ale lui Isus pentru cei mântuiți.

Păcătoșii privesc doar momentul și oportunitățile care apar și, sub presiunea vrăjmașului, procedează în cel mai dezastruos și periculos mod posibil. Nu puțini dintre cei mântuiți au acționat și ei în acest fel, în ciuda avertismentului Cuvântului că omul nesăbuit păcătuiește. Oricine nu caută ajutorul Domnului pentru a lucra, procedează într-un mod incorect şi condamnabil. Nu este niciodată prea mult să atragem atenția asupra faptului că suntem ai lui Dumnezeu și nu ființe independente.

Fiicele lui Lot au știut ce să facă pentru a-și îndeplini dorințele. Din păcate, nu au văzut că doar o parte din lumea pe care o cunoșteau fusese distrusă și, în alte locuri, și-ar fi putut găsi un soț, mai ales printre cei din familia tatălui lor. Planul lor a fost pus la punct în Iad și, odată cu el, li s-au născut doi copii. Din ei au apărut două popoare care au provocat mari suferințe descendenților lui Avraam. Ai grijă! Păcatul are un cost foarte mare – pedeapsa cea veșnică.

Așa cum se întâmplă cu oricine asuprește poporul lui Dumnezeu, odată cu trecerea timpului, moabiții și amoniții au fost dați uitării. Trăiește în sfințenie și atunci vei auzi veșnic de faptele bune pe care le-au făcut urmașii tăi. Atunci, pe vecie, vei primi răsplata că ai dat o moștenire bună Celui Prea Înalt.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!