Mesajul zilei

21/12/2022 - DOMNUL ÎNSUȘI POARTĂ DE GRIJĂ

Atunci Isaac, vorbind cu tatăl său Avraam, a zis: „Tată!” „Ce este, fiule?” i-a răspuns el. Isaac a zis din nou: „Iată focul şi lemnele, dar unde este mielul pentru arderea-de-tot?”

Geneza 22.7

De la început, doresc să precizez că încercarea prin care a trecut Avraam nu a mai venit și nu va mai veni niciodată asupra altcuiva. Ea a fost un exemplu pe care Domnul a vrut să-l lase cu privire la dragostea acestui om ales pentru a crea un popor pentru El, făcându-L pe Dumnezeu să nu renunțe la propriul Său Fiu. Dacă, într-o zi, simți ceva asemănător, alungă-l imediat, pentru că, fără îndoială, o astfel de dorință vine de la vrăjmaș. Nu te lăsa înșelat de diavol și nu fă nimic rău.

Cu ceea ce s-a întâmplat pe Muntele Moria, Domnul a arătat de ce patriarhul evreilor a fost numit prieten al lui Dumnezeu. Astăzi, pentru a primi această recunoaștere, trebuie doar să faci ceea ce spune El. Tot ceea ce îți spune Cel Preaînalt este scris în Biblie. Avraam a dovedit Domnului că va face tot posibilul pentru a-I fi pe plac. Dacă vrei să-ți arăți dragostea pentru Isus și pentru aproapele tău, vorbește despre ceea ce a făcut El întregii lumi.

Moartea lui Hristos are o semnificație enormă pentru om, pentru că odată cu ea, ființa umană a fost eliberată din robia diavolului. Dacă El nu ar fi murit în locul nostru, am fi încă sub asuprirea celui rău și, astfel, nu am fi devenit niciodată copii ai lui Dumnezeu. Din cauza sângelui Său vărsat pe Calvar, suntem copiii Lui, moștenitori ai Tatălui și împreună moștenitori cu Isus.

Cei care nu înțeleg ce a făcut Isus prin jertfa Sa, pierd multe binecuvântări. Fără a înțelege această lucrare singulară, nu avem nicio bază pentru a mustra răul sau a ne elibera de atacurile lui. Cu toate acestea, fiind atinși de harul sfânt, ne primim iertarea păcatelor și suntem curățați de vina care a venit asupra întregii omeniri. După ce am obținut iertarea, suntem eliberați de imperiul răului și al suferinței și ne naștem din nou.

Întrebarea lui Isaac trebuie să fi străpuns inima patriarhului, dar nu s-a lăsat influențat de simțirile sale și a rămas ferm în credința sa. Avraam a răspuns sincer, zicând: Dumnezeu Însuşi va purta grijă de mielul pentru arderea-de-tot. Păstrează asta în minte, ca să nu te lași niciodată înșelat de vreo împrejurare care pare să nu aibă ieșire, pentru că Cel Preaînalt ți-a dat dinainte leacul împotriva păcatului nimicitor. Așa că rezistă în credință și vei vedea ce nu va face Dumnezeu pentru tine.

Cei care aparțin Domnului nu trebuie să renunțe niciodată la calea credinței, pentru că fac parte din Trupul lui Hristos, de care nimeni nu-i poate despărți. Cum este Capul acestui Trup, așa sunt și celelalte mădulare – întotdeauna biruitoare. Așa că nu vă opriți niciodată la jumătatea unei sarcini fiindcă Dumnezeu vă va oferi mijloacele pentru ca să fie terminată. Ceea ce s-a plănuit despre tine nu se va împlini doar dacă dai înapoi. Tu ești motivul morții lui Isus.

În ziua aceea, Dumnezeu i-a arătat lui Avraam un miel ținut de coarne. Nu era nevoie de a vărsa sângele lui Isaac, pentru că nu avea puterea să curețe pe nimeni. De fapt, abia mai târziu, Tatăl a făcut ca sângele Fiului Său să fie vărsat întru îndreptățirea noastră. Sângele Mielului lui Dumnezeu este în amintirea veșnică a Celui Atotputernic.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!