Mesajul zilei

24/12/2022 - PĂSTORIȚA RAHELA

Pe când le vorbea el încă, vine Rahela cu oile tatălui său, căci ea le păzea.

Geneza 29.9

În ciuda faptului că era o femeie tânără și frumoasă, Rahela a ieșit la câmp cu slujitorii tatălui ei, deoarece era ciobăniță. Asta a făcut-o și mai frumoasă, pentru că, având un suflet frumos, exteriorul reflecta ceea ce se întâmpla în inima ei. Toți oamenii ar trebui să aibă grijă de oile Tatălui; însă, atingerea sfântă nu este înțeleasă întotdeauna și, de multe ori, ambiția altor lucruri îi face să rateze ce e mai bun în viață. Ia aminte că hotărârea luată aici îți va afecta veșnicia.

Pașii lui Iacov au fost călăuziți de Domnul până când a găsit pe cea îndrăgită de inima sa. Tinerii nu ar trebui să se grăbească și să se căsătorească cu cineva doar pentru a avea o familie și cunoaște plăcerile căsătoriei, ci trebuie să se roage și să urmeze călăuzirea lui Dumnezeu. Astfel, mai întâi ar trebui să se ocupe de treburi afară, să se îngrijească de lucrul câmpului, şi apoi să se apuce să-și zidească casa (Proverbele 24:27). Orice căsătorie în care Dumnezeu nu este Domnul se poate destrăma ușor (Ecleziast 4:12).

Dacă ar fi stat acasă și nu ar fi fost o femeie hotărâtă, probabil că nu ar fi fost arătată de Domnul lui Iacov. Cei care slujesc Celui Preaînalt nu pot fi slabi, pentru că Cuvântul spune că nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu (Apocalipsa 21:8). Oricine nu s-a eliberat de slăbiciune și lasă dușmanul să-l înșele comite o greșeală gravă, deoarece nu este pregătit pentru a fi folosit de Cel Atotputernic. Copilul lui Dumnezeu trebuie să fie îndrăzneț ca un leu (Proverbele 28:1).

Cei care păzesc oile Tatălui dovedesc că Îl iubesc și, la rândul lor, sunt iubiți de El. Așa era tânăra Rahela, frumoasă, plină de viață și bună dispoziție, și care nu a ezitat să asculte de Dumnezeu, aflându-se la câmp. Nu te ascunde în spatele clișeelor ​​de la Hollywood și nu te arăta ca cei stângaci care scapă totul din mână. Dumnezeu nu poate folosi astfel de oameni decât dacă trec prin procesul de mântuire (Ioan 6:63).

Destinul Rahelei s-a schimbat la întâlnirea cu alesul Domnului. Totuși, dacă s-ar fi dăruit cuiva, cu siguranță, Dumnezeu nu ar fi îndrumat-o să-l găsească pe cel care avea să fie un stâlp în zidirea familiei sfinte. Păstrează distanța față de alți bărbați și nu te lăsa atinsă de nimeni, decât de cel pe care ți l-a dat Cel Preaînalt în ​​căsătorie. Pavel a vorbit despre femeile pline de păcat, care erau o rușine în vremea sa (2 Timotei 3:6). Acest lucru este valabil pentru ambele sexe.

Oricine ai fi, încearcă să te prezinți neprihănit înaintea lui Dumnezeu, ca un rob căruia nu trebuie să-i fie rușine și care mânuiește corect Sabia Duhului – Cuvântul Adevărului (2 Timotei 2:15). Așadar, ca și Rahela, fii păstorul Tatălui ceresc, păstorindu-i pe toți cei pe care El ți-i dă pentru a le face cunoscut Adevărul. Mulți au nevoie ca prin voi să bea din Apa Vieții și să se hrănească cu Pâinea Vieții. Răsplata îți va fi mare în această lume, dar și mai mare în veșnicie.

În analele cerești, este consemnat ceea ce a reprezentat Rahela pentru mântuirea noastră. Ce oare se scrie sau se va scrie despre tine? De ce să iubești lumea când dragostea Tatălui va înceta dacă o faci? De ce să disprețuiești ceea ce îți va oferi fericirea veșnică? Nu ar fi acesta momentul de a te ruga și lua o poziție fermă în viață? Domnul îți așteaptă hotărârea!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!