Mesajul zilei

26/12/2022 - MULT BINECUVÂNTAT ȘI INVIDIAT

Omul acela s-a îmbogăţit astfel din ce în ce mai mult; a avut multe turme, robi şi roabe, cămile şi măgari.

Geneza 30.43

Cei care slujesc lui Dumnezeu sunt binecuvântați oriunde merg, dar trebuie să se aștepte la prigoniri, pentru că vrăjmașul va face totul pentru a-i îndepărta de planurile Domnului. Nu te lăsa niciodată influențat de minciunile celui rău, pentru că Cel Atotputernic apără întotdeauna viața copiilor Săi. El garantează că va termina lucrarea cea bună începută prin tine; așa că nu te gândi niciodată să renunți sau să dai înapoi.

Până și rudele sunt folosite pentru a ne lua liniștea, când totul merge bine. Fiii lui Laban erau toţi bucuroși, însă, când au văzut că Iacov se îmbogățește – deși mai întâi Laban fusese îmbogățit – s-au întors împotriva lui, dând dovadă chiar de discriminare rasială spunând că este străin. Același lucru este de așteptat de la mulți care acum ne sunt prieteni, dar care ulterior s-ar putea întoarce împotriva noastră cu insulte sau chiar agresiune fizică.

Iacov a trebuit mereu să lupte pentru drepturile sale; încă din pântece, el și fratele său au avut o dispută. Însă, chiar înainte de a se naște, Dumnezeu îl cunoștea; de aceea, i-a încredinţat continuarea seminției lui Avraam, unde avea să se nască Mesia. Nu suntem siguri de ce ne-a ales Domnul, dar știm că trebuie să păstrăm ceea ce avem – credința în Dumnezeu – pentru ca nimeni să nu ne poată lua răsplata minunată.

Ascultând călăuzirea Celui Preaînalt, el a văzut îngerii lui Dumnezeu coborând și urcând pe o scară, iar în vârful acesteia stătea Domnul. Credința te va face să ai parte si tu de același spectacol și atunci vei descoperi că nimic nu a avut loc fără voia sfântă. Precum s-a întâmplat cu Iacov în acea zi, Dumnezeu va sta în capul scării pentru a te ajuta să mergi mai departe și să ajungi până la capăt. Când Tatăl este la conducere, nimic nu se abate de la ceea ce a fost programat și hotărât în ​​Rai.

Încercarea prin care treci este un semn că binecuvântarea ta este prea mare. Împărăția Cerurilor este luată prin străduință și numai cei puternici ajung în ea (Matei 11:12). Așadar, stai de veghe, fii ferm în credință și scara îngerilor îți va sta la îndemână ca să ajungi în Rai. Unii sunt clătinați de zguduirile vrăjmașului în „căruța” noastră, dar, crezând în Domnul, cel rău nu are cum să ne scoată de pe calea succesului.

Continuă să-I slujești lui Dumnezeu necontenit și atunci vei vedea că El nu te va părăsi niciodată. Nu da importanță feței încruntate a diavolului, căci tunci când se uită în oglindă, vede cât este de urât și învins și, prin urmare, nu va reuși niciodată să aibă reușită prin tine. Domnul fiindu-ți puterea, cine oare te va putea doborî sau învinge în lupte? Victoria celor care cred este cea mai sigură.

Tu vei avea scara ta și Dumnezeu va putea face pentru tine ceea ce a fost plănuit dinainte. Așa că pune-o în poziția corectă – înaintea voinței Sale – și vei vedea cum totul îți va merge bine. Ceea ce a spus Domnul despre tine ți-a fost dat dinainte și pentru ca aceasta să se împlinească, este suficient să crezi și să mergi până la capăt.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnnul Isus fi cu voi!