Mesajul zilei

28/12/2022 - DUMNEZEUL ORICĂREI MÂNGÂIERI

Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri.

2 Corinteni 1.3

Isus a venit să ne mângâie în decăderea noastră, ridicându-ne din bălegar și luându-ne în brațele Tatălui. De aceea, nimeni să nu se lase doborât de ceva rău ce a făcut în viață, căci Domnul este Dumnezeul oricărei mângâieri. Când El ne mângâie, demnitatea ne este restaurată. Prin urmare, nu ne putem teme să mergem înaintea lui Dumnezeu, dar trebuie să o facem în Numele lui Isus.

Diavolul este acuzatorul copiilor Celui Preaînalt și, prin urmare, nu va înceta niciodată să mintă despre ei. Dacă te pocăiești de orice greșeală pe care ai comis-o, aceasta nu mai există înaintea lui Dumnezeu. Însă, dușmanul va face totul pentru a te face să crezi că situația îți este diferită și, prin urmare, nu te mai poți bucura de comuniunea cu Domnul. Nu crede nimic din ce spune diavolul sau din ce spune altcineva, pentru că Cuvântul este Adevărul.

Precum Tatăl îndurărilor, Dumnezeul cel veșnic nu va înceta niciodată să răspundă acestui har care ne înconjoară și ne face să ne simțim iubiți, chiar dacă nu merităm o asemenea bunătate. Grație îndurărilor Domnului nu suntem făcuți de rușine și, cum acestea sunt reînnoite în fiecare dimineață, chiar dacă ieri li s-a terminat tot „stocul”, astăzi toate au fost reînnoite. Mărturisește-ți greșelile, cere iertare și crede.

Când ne mângâie, Cel Preaînalt nu scoate din noi ungerea trimisă pentru a ne mântui, ci ne-o lasă pentru a-i mângâia pe alții care se află în necaz. Asta înseamnă că, după ce am trecut prin unele greutăți, suntem specialiști în situații nefavorabile și, în acest fel, putem ajuta pe oricine. Dumnezeu este frumos, minunat și extraordinar, nu-i așa?

Ispitele sunt variate și ne rănesc constant cu darurile lor, dar și mângâierile sunt din belșug și ne curăță pentru o nouă umblare în Hristos. De ce să crezi în ispite dacă te-ai pocăit? Rămâi ferm în mângâierea care ți s-a dat, ridică-te și fă din nou voia dumnezeiască, fără a te lăsa înșelat de greșeală.

Făgăduința Domnului este destinată celor care, din cauza suferințelor, au păcătuit și s-au despărțit de El. Aceștia pot avea parte de consolarile noastre. Solidaritatea în suferință înseamnă solidaritate în mângâiere. Adevărul este că Dumnezeu ne mângâie în toate necazurile noastre și, de aceea, nu trebuie să fim triști, plângând pentru cele întâmplate. Cine mărturisește cu adevărat și se oprește din păcat primește îndurare.

Decizia ta de a nu mai păcătui binecuvântează pe Domnul. El ți-a luat locul și a suferit fărădelegile tale, astfel încât acum ești complet liber. De aceea, nu te întoarce la nelegiuire, ci dăruiește-te cu adevărat lui Dumnezeu. Deși păcatul îți era roșu precum jarul, mâine îți va fi alb ca zăpada.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!