Mesajul zilei

30/12/2022 - CE LIPSEA PENTRU CA FEMEIA SĂ SE LECUIASCĂ

Isus S-a întors, a văzut-o şi i-a zis: „Îndrăzneşte, fiică! Credinţa ta te-a tămăduit”. Şi s-a tămăduit femeia chiar în ceasul acela.

Matei 9.22

Lecuirea femeii ce avea o scurgere de sânge are multe să ne învețe, pentru că atunci când a auzit de Isus, a urmat cu atenție instrucțiunile Lui. Oricât de grea i-a fost calea, Dumnezeu a condus-o la Fiul Său. El va face același lucru cu oricine acordă atenție și decide să-L caute pe Isus. Nu există prigonire care să-l facă pe cel credincios să se oprească sau să-și schimbe cursul, pentru că știe că, în Hristos, există ceea ce este necesar pentru a fi fericit.

Acea femeie a respectat cu strictețe sfaturile pe care le-a primit și, prin urmare, nu s-a putut întoarce nevindecată. Fie ca toți cei care au învățat Adevărul să ia asta în mod serios și să decidă să urmeze vocea Bunului Păstor! Deși sunt multe voci care ne cheamă în fiecare clipă, noi vrem să o auzim doar pe cea a Celui care și-a dat viața pentru oile Sale și nu a tresărit când S-a dus pe cruce și a murit pentru ele. Cine nu se înclină înaintea niciunei amenințări va fi binecuvântat.

Trist este când cineva vine la adunările noastre și nu suntem în deplină comuniune cu Domnul, ci nepăsători. Deși face ceea ce este necesar, puterea nu ne părăsește, pentru că nu este în noi. Prin urmare, creștinii ar trebui să fie întotdeauna smeriți și gata să facă lucrarea în mod corespunzător. Ori, dacă puterea nu este în noi, aceasta înseamnă că nu vom merge cu Hristos la întoarcerea Sa.

Ghedeon a ascultat cuvintele profetului și a fost întărit. Chiar și după trei luni, nu pierduse acea revelație, așa că îngerul a spus că va fi puterea lui Ghedeon. Cine știe, și alții au primit același cuvânt, dar au avut alte lucruri de făcut ori au dat bir cu fugiții? Fie ca acest lucru să nu ți se întâmple niciodată, căci, fără îndoială, sentința îți va fi grea.

Femeia simțise că sângerarea încetase, dar trebuia să audă de pe buzele Învățătorului că credința ei o vindecase; astfel ea s-a vindecat cu adevărat. Încearcă să auzi de la Domnul despre starea ta duhovnicească și, dacă nu te simți în pace de a fi pregătit pentru viața veșnică, caută un pastor și cere-i ajutor. Nu ar trebui să fii iresponsabil și să trăiești ca și cum nu vei muri într-o bună zi sau întoarcerea lui Isus nu ar fi realitate.

Să fii vindecat de o boală nu este tot ceea ce Dumnezeu vrea să facă în viața ta. De fapt, fără mântuire deplină, ceea ce include iertarea păcatelor, nașterea din nou și botezul în Duhul Sfânt, poți rămâne în mâinile diavolului și apoi, când vei muri, vei merge în pierzanie. Lucrarea lui Hristos pe Golgota nu trebuie să fie îmbunătățită sau refăcută; însă, trebuie să o înțelegi și să te pregătești pentru întoarcerea Sa.

Încearcă să auzi Cuvântul care este suficient pentru a te elibera complet de sub stăpânirea dușmanului și niciun rău nu va avea loc în viața ta. Dacă credința îți este fermă în Domnul, vei birui orice boală, prigonire, calomnie și orice alt lucru pe care ți-l trimite iadul. Pregătește-te!

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!