Mesajul zilei

01/01/2023 - MÂNGÂIETORUL ESTE MEREU LA LUCRU

În noaptea următoare, Domnul S-a arătat lui Pavel şi i-a zis: „Îndrăzneşte, Pavele, căci, după cum ai mărturisit despre Mine în Ierusalim, tot aşa trebuie să mărturiseşti şi în Roma”.

Faptele Apostolilor 23.11

Domnul este mereu atent la ceea ce se întâmplă în toate părțile lumii; prin urmare, trebuie să fim atenți unde mergem, cu cine vorbim și ce facem. Cum El ne-a făcut martori ai Săi, trebuie să aducem mărturia cea bună prin cuvânt și faptă. Nu este suficient să nu facem păcate, ci este necesar să primim și să folosim puterea lui Dumnezeu pentru a-i elibera pe cei asupriți și a-i vindeca pe cei bolnavi.

Ceea ce a spus Pavel despre Isus în cetatea marelui Împărat i-a plăcut atât de mult încât a venit personal să-l consoleze pe apostol cu ​​un mesaj pozitiv. Pavel trebuia pur și simplu să continue să transmită Adevărul, făcându-i pe oameni să înțeleagă planul sfânt și, în același timp, prin credință, să demonstreze că Evanghelia este puterea lui Dumnezeu. Astfel, el va fi răsplătit pentru binele pe care îl făcea.

Apostolul a vorbit despre ceea ce i-a fost transmis direct sau indirect de către Domnul, ceea ce era, fără îndoială, în concordanță cu Cuvântul. Prin urmare, Dumnezeu știa că poate conta pe mărturia slujitorului Său din Roma. Cine își îndeplinește misiunea, fără a adăuga sau lua ceva din ea, primește și mai mult. Chemarea noastră crește pe măsură ce suntem credincioși.

Am împlinit poruncile lui Dumnezeu și, prin urmare, I-am fost oare pe plac? Este bine să verificăm acest lucru, pentru că, fără îndoială, Cel Preaînalt vrea să ne dea mai mult. Cel ce hotărăște unde să slujească, ce și când să vorbească descoperă că binecuvântările au încetat și Dumnezeu a găsit alți credincioși pe care îi folosește. Nu te lăsa înșelat de nicio neascultare, ci fii slujitor smerit.

Când poate omul să spere că Dumnezeu însuși îi va vorbi? Când demonstrează că Îl iubește. Ori, dacă disprețuiești sfintele porunci, vei cădea în ghearele dușmanului și atunci nimic nu va mai avea sens în viața ta. Indiferent cât de mult ai încerca, te rogi sau postești, vei observa că cuvintele tale nu-ți trec de acoperișul casei. Fii cu adevărat credincios în puțin și Dumnezeu îți va da mai mult.

Așteaptă-te la lucruri mari de la Domnul cel Atotputernic, pentru că, fiind iubire, El nu-i lasă pe ai Săi în nesiguranță. El are mult mai multe de oferit pentru tine decât ai putea crede; așa că nu te sfii să ceri și să crezi. Dumnezeu spune că cei care se încred în El trebuie să deschidă gura larg, pentru că El o va umple. De ce să fii limitat în a cere dacă Domnul garantează că este nelimitat în a dărui?

Este necesar să vorbim despre Hristos oriunde ne trimite El. Acest lucru va fi bun, iar răsplata mare. De fapt, Isus a spus că va fi de 30, 60 și 100 de ori mai mare. Fă ceea ce El cere și primește ceea ce El a promis.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!