Mesajul zilei

02/01/2023 - FOLOSEȘTE PUTEREA DE A MÂNGÂIA!

Vi l-am trimis înadins, ca să luaţi cunoştinţă despre starea noastră şi să vă îmbărbăteze inimile.

Efeseni 6.22

Orice creștin trebuie să-și cultive darurile pe care le-a primit de la Dumnezeu. Pentru aceasta, trebuie să se roage pentru îndrumare Sa, pentru că nu poate face nimic fără El. Pe de altă parte, atunci când Îi cerem ajutorul, avem garanția că ni se va răspunde, iar acest lucru se va face pentru ca Tatăl să fie proslăvit. Așa că fii atent la tot ce-ți poruncește El și fii gata, căci cu siguranță El te va ajuta să faci o astfel de lucrare.

Nimic nu se face fără credință, care ne este dată prin ascultarea Domnului. Cu ea, putem crede că avem destulă putere pentru a împlini voia lui Dumnezeu. Prin urmare, meditează întotdeauna la ceea ce ai simțit când asculți Cuvântul; astfel, într-o clipire din ochi, revelația ți se va da. Cei care cred în Cel Preaînalt nu vor fi niciodată dezamăgiți, pentru că El Își ține promisiunile.

Domnul nu vrea ca poporul Său să trăiască în sărăcie, neputincios și fără puterea de a lupta, și nici să sufere atacurile lui Satana. Prin urmare, El ne-a dat puterea de a ne mângâia unii pe alții. Cei mântuiți au autoritatea să-i elibereze pe cei asupriți, să-i vindece pe cei bolnavi și să aducă rezolvare la problemele care îi afectează pe oameni, în special pe cei care nu știu să scape de ispite.

Pavel a fost un trimis prins în lanțuri al lui Hristos și, pentru ca frații să știe ce face chiar și în închisoare, l-a trimis pe Tihic, un slujitor credincios și tovarăș de-al său. Apostolul a folosit întotdeauna timpul și locul în care se afla pentru a arăta că oricine este în Dumnezeu nu trebuie să se supună minciunilor celui rău și, chiar și atunci când se confruntă cu cei răi, trebuie să facă să prevaleze credința în Hristos (Faptele Apostolilor 13,8-10).

Când aflau vești despre Pavel, acești frați își aveau inimile mângâiate. Oamenii trebuie să știe cum trăiesc cei care sunt biruitori prin credința în Isus, astfel încât, atunci când sunt supuși unei presiuni sau amenințări ale celui rău, să se ridice și să slăvească Numele Domnului prin faptele lor. Trist este să vezi creștini stăpâniți de frică, plini de neîncredere și slabi în credință.

Toată lumea ar trebui să fie pregătită pentru a mângâia inimile celor slabi, ajutându-i să treacă prin lupte și să primească îndurările sfinte. La urma urmei, ceea ce era necesar pentru a conduce poporul lui Dumnezeu la victorie a fost dinainte realizat. Dacă vom arăta cum trăiesc biruitorii Domnului, îi vom ajuta pe mulți să fie copii de succes ai lui Dumnezeu care Îl vor face fericit pe Tatăl.

Creștinul care nu caută puterea de a birui ispitele sau de a respecta voia lui Dumnezeu nu Îi slujește. Ori, Isus a terminat lucrarea sfântă, pentru ca poporul Său să fie biruitor. Dar dacă unii nu câștigă luptele vieții, aceasta este pentru că nu și-au însușit ceea ce le aparține în Hristos.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!