Mesajul zilei

03/01/2023 - SĂ NE ÎMBĂRBĂTĂM LAOLALTĂ!

Sau, mai degrabă, ca să ne îmbărbătăm laolaltă în mijlocul vostru, prin credinţa pe care o avem împreună şi voi, şi eu.

Romani 1.12

Pavel spune că vrea să-i vadă pe frații din Roma pentru a le vorbi de un dar special, astfel încât să fie mângâiați. Când avem o dorință de la Dumnezeu, trebuie să facem tot posibilul pentru a o îndeplini, pentru că fără această binecuvântare mulți vor rămâne fără ajutor sfânt. Domnul lucrează prin cei care Îl ascultă, nu prin îngerii sau arhanghelii Săi.

Toți slujitorii lui Isus ar trebui să aibă aceeași dorință. În felul acesta, întâlnirea cu frații lor în Hristos ar fi așteptată cu nerăbdare, pentru a-i îmbogăți cu multe binecuvântări. Atâta timp cât avem îndrumarea Domnului, totul se va întâmpla în cea mai perfectă ordine. Însă, dacă ne luăm după îndrumarea vreunei științe, aceasta nu va funcționa așa cum a vrut Dumnezeu.

Apostolul a vorbit despre îmbărbătarea reciprocă prin credința pe care Dumnezeu o dăruise atât lui, cât și fraților romani. În spatele acestor cuvinte, există o revelație la care nu vom putea ajunge niciodată dacă nu ne supunem îndrumărilor Celui Preaînalt. Credința pe care El o dă omului este atât de puternică încât îi va rezolva problemele, dacă se va purta așa cum ne învață ea, și va sluji pentru a-i ajuta și pe alții, pentru că această credință aduce un acoperământ gata să-i adăpostească.

Apostolul se gândise să meargă la Roma pentru a face cunoscută mângâierea sfântă. Ar fi bine ca și toți creștinii să facă același lucru în vacanțe. La urma urmei, atunci când comunicăm ceea ce ne-a dat Dumnezeu și primim ceea ce El a dat altora, viața noastră se îmbunătățește foarte mult și ne ajutăm unii pe alții. Nu întâmplător Domnul ne poruncește să facem bine tuturor, mai ales celor care sunt devotați credinței (Galateni 6:10).

Pentru Pavel, mântuirea l-a făcut dator şi grecilor, şi barbarilor, şi celor învăţaţi, şi celor neînvăţaţi (Romani 1:14). În același mod, trebuie să ne ducem la toate popoarele din lume, pentru că, ei sunt frații noștri prin legăturile lui Adam și Noe. Întrucât Isus a plătit prețul pentru a mântui întreaga omenire, de ce să disprețuiești pe unul și să-l iubești pe celălalt? Pentru Dumnezeul nostru, nu contează dacă omul este dintr-o țară din lumea dezvoltată sau nu.

Apostolul a spus că este gata să vestească Evanghelia locuitorilor Romei, pentru că știa că Evanghelia este puterea lui Dumnezeu. Urmând exemplul lui, trebuie să ne pregătim să răspândim Vestirea cea Bună tuturor națiunilor. Când Domnul ne deschide o ușă, trebuie să intrăm repede și să nu lăsăm totul pentru ultimul moment. Slujitorii Celui Preaînalt trebuie să se pregătească înainte de a primi atingerea sfântă.

Gândește-te la ceea ce faci în lucrarea sfântă; la urma urmei, cu un anumit scop ai fost adus în Împărăția lui Dumnezeu. Cu siguranță, am fost mântuiți pentru a sluji și a duce puterea Domnului celor care suferă. Apoi, cât ai clipi, vom vedea oameni de pretutindeni înclinându-se în fața Celui Preaînalt, așa cum i s-a întâmplat lui Iona la Ninive (Iona 3,5).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!