Mesajul zilei

04/01/2023 - TOȚI OAMENII TREBUIE MÂNGÂIAȚI

 Și Isus, zis Iust: ei sunt din numărul celor tăiaţi împrejur, şi singurii care au lucrat împreună cu mine pentru Împărăţia lui Dumnezeu, oameni care mi-au fost de mângâiere.

Coloseni 4.11

Pavel – mare credincios al credinței creștine care a fost foarte important în evanghelizare și care, în acel moment, era închis la Roma – nu a avut mulți oameni pe care să se bazeze. Însă, dacă, pe de o parte, acest lucru îl făcea să se simtă singur sau părăsit, pe de altă parte, putea să-L caute mai mult pe Domnul și să se bucure de prezența Lui prețioasă. Cu toate acestea, slujitorii lui Dumnezeu au nevoie de colaboratori, care să-L caute pe Cel Preaînalt și să-I slujească. Adevărul este că celor care se supun chemării lui Isus nu le lipsește nimic.

De ce oare unii oameni care au fost ajutați de apostolia noastră nu înțeleg viziunea pe care ne-a dat-o Cel Preaînalt și pleacă în alte părți, unde, ca peștii afară din apă, respiră greu? Ei ar putea fi alături de noi, învățând și ajutându-ne să realizăm și mai mult. Adesea, invidia, lăcomia și alte defecte de personalitate vorbesc mai tare decât vocea Domnului. Frații ar trebui să trăiască întotdeauna împreună (Psalmi 133:1).

Puțini au avut înțelepciunea să nu se îndepărteze de cei care umblă în Dumnezeu și fac ceea ce El a poruncit. Ei bine, dacă participă la lupte, se vor bucura și de glorie. Cuvântul spune că cel care stă desparte își caută propriul interes, pentru că, chiar dacă aparent primește ceva mai multe bogății materiale sau glorie, fără îndoială, ascultând de Învățător, va obține și mai mult (Proverbele 18,1).

Dumnezeu nu te va obliga să faci nimic; însă, dacă ai reușit să aduni zece talanți îndepărtându-te de El, vei aduna 300, 600 sau 1.000 de stai în apropierea Lui. De ce să nu fii precum Barnaba, ajutorul lui Pavel, dacă Cel Preaînalt te-a chemat pentru asta? Cine nu împlinește poruncile lui Dumnezeu nu este gata să-I fie slujitor. Va fi biruitor numai cel care își va împlini misiunea la întoarcerea Domnului (Matei 25.14-46). Stai de veghe!

Oricât de incredibil ar părea, cei care l-au sprijinit pe Pavel la Roma erau un sclav fugit și un grup din cei tăiați împrejur. Unde erau oare ceilalți? Făcând lucrarea lui Dumnezeu sau în păcat? De ce să te lași pătat de necinste și să trăiești în prostituție și alte greșeli, dacă ai fost chemat să îndeplinești una dintre cele mai importante misiuni date de Creator?

Nu există o binecuvântare mai mare decât aceea de a putea fi un colaborator al celui care are o chemare specială în lucrarea lui Dumnezeu. În cazul pe care îl studiem, Pavel a fost trimis la Roma pentru a depune mărturie despre Isus înaintea omului care conducea lumea în acel moment. Daunele pe care le suferă Împărăția lui Dumnezeu din cauza plăcerilor trupești ale omului îi va aduce acestuia o condamnare mult mai mare.

Apostolul s-a simțit mângâiat de prezența și slujirea celor pe care Dumnezeu i-a pus alături. Așa că nu te plânge niciodată de nimic. Dacă îți lipsesc prietenii, Isus este cel mai bun dintre ei; dacă îți lipsesc resursele, Domnul ți le va da în Hristos Isus (Filipeni 4.19). Nu va lipsi niciodată nimic celui care este cu adevărat trimis de Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!