Mesajul zilei

05/01/2023 - SĂ NE MÂNGÂIEM UNII PE ALȚII!

Mângâiaţi-vă dar unii pe alţii cu aceste cuvinte.

1 Tesaloniceni 4.18

Poruncile nu au fost puse în Scripturi prin voia omului, ci pentru că a fost voia Domnului. Ele sunt date astfel încât să putem evita orice ispită și, în același timp, să dovedim că Îl iubim pe Dumnezeu și facem voia Lui. Așadar, nu înceta niciodată să respecți ceea ce îți poruncește Tatăl, pentru că împlinind poruncile sfinte, te eliberezi de orice rău.

Sunt momente de încercare când nu suntem în legătură cu Dumnezeu și ni se pare că nu vom putea ajunge acolo unde dorește Învățătorul. Totuși, chiar și când suntem dăruiți credinței, trebuie să examinăm îndrumarea Domnului în Cuvântul Său, pentru că nicio ispită nu apare întâmplător, ca și cum diavolul ar trage la întâmplare și ne lovește. Având îndrumarea sfântă, putem anihila atacul celui rău.

Este vital să ieșim cu bine din furtună și să învățăm lecția, pentru că, deși am fost învinși într-o bătălie, Domnul a fost cel care a permis această luptă pentru a ne învăța. Astfel, în următoarea capcană a diavolului, vom fi mai bine pregătiți și nu-l vom lăsa să ne învingă. Cei care sunt fermi în credința lui Isus nu trebuie să se teamă niciodată de amenințările împărăției întunericului.

Nu spera să obții ceva bun din greșeală, ci din ceea ce te învață Dumnezeu. Uneori, oamenii care nu sunt atenți la cuvinte sau nu citesc Scriptura spun că din greșeli se învață. Însă, Isus nu ne-a învățat acest lucru când a spus că ar trebui să învățăm de la El, care este blând și smerit cu inima (Matei 11.29). Înfrângerile ne sunt folositoare pentru a ne face să înțelegem că avem și mai multă nevoie de Domnul.

Cuvintele pe care Cel Atotputernic le pune în inima ta și pe care le aprofundezi în timp ce citești Biblia, trebuie folosite pentru a aduce mângâiere omului care trece printr-un necaz. Acestea au o putere dincolo de capacitatea noastră de înțelegere, pentru că fac parte din firea lui Dumnezeu. Cel Preaînalt și Isus (Cuvântul) sunt una și aceeași entitate. Prin urmare, când vei auzi de la Domnul că vorbește despre tine, ia aminte la ceea ce a spus.

Oricare ar fi pilda învățată de la Tatăl, de simți că ar trebui dată cuiva, deși nu are logică, transmite-i mesajul. Fiind desăvârșit în toate privințele, El știe de ce avem nevoie și, dându-ne sfaturi, Cuvântul Său conține armele pentru a duce orice bătălie. Cel mai bun lucru este să înveți de la Hristos, pentru că atunci când va veni încercarea, vei ști ce să spui și ce să faci.

Domnul ne va spune numai adevărul. Ca simpli oameni, limitați de timp, spațiu și lipsă de putere (ce ne este dată pentru fiecare luptă în parte), suntem incapabili să înfruntăm adversarul. Însă, dacă suntem atenți la Cuvânt, putem face așa cum a făcut Isus și cu aceleași rezultate. De ce să părăsim Izvorul puterii și înțelepciunii ca să ne aventurăm în a face lucruri fără nici cea mai mică șansă de izbândă?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!