Mesajul zilei

06/01/2023 - TREZEȘTE-TE DIN SOMN!

 Nu este nimeni care să cheme Numele Tău sau care să se trezească şi să se alipească de Tine, de aceea ne-ai ascuns Faţa Ta şi ne laşi să pierim din pricina nelegiuirilor noastre.

Isaia 64.7

Această prorocire a lui Isaia este un moment nefericit pentru omenire, când nimeni nu a chemat Numele Domnului, așa cum s-a întâmplat în Iuda și Samaria. Prin urmare, vrăjmașul a distrus aceste două popoare. Avem nevoie să ne trezim pentru a fi pe plac lui Dumnezeu. Atâta timp cât nu vom birui pe dușmanii care ne atacă și ne stăpânesc, Cel Preaînalt nu va fi slăvit așa cum ar trebui. Nu putem rămâne în mâinile dușmanilor.

A striga Numele lui Isus înseamnă a-L pune la lucru pentru a-i vindeca pe cei bolnavi, a-i elibera pe cei asupriți și a-i mântui pe cei rătăciți. De aceea, trebuie să ne întoarcem la prima dragoste, la vremea în care ne plăcea să fim în casa Domnului și, fără nicio grabă, să asistăm la toată adunarea. Trebuie să ne dorim cu ardoare prezența lui Dumnezeu.

Nechemând pe Cel Preaînalt, oamenii sunt cuprinși de somnul morții. Precum Samson care, în poala Dalilei, a fost stăpânit de poftă, suntem și noi cuprinși de suferință în loc să luptăm cu forțele răului. Este trist să aud că sunt frați și surori care trăiesc în înfrângere pentru că nu și-au asumat credința! Dumnezeu nu poate fi slăvit prin cei care nu cunosc biruința.

Este necesar să-L „oprim” pe Cel Atotputernic, să-L „ținem” cu toată puterea și să-L „împiedecăm” să plece până nu ne dă binecuvântarea, așa cum a făcut Iacov când a luptat cu îngerul Domnului și a biruit. Exact asta vrea El să faci. Primește revelația Cuvântului și refuză tot ceea ce nu este consemnat în Scripturi. Creștinii nu pot negocia cu Satana și nici nu pot renunța pentru a spune pur și simplu că „nu a mers”.

Chemând Numele Domnului, toate fărădelegile tale vor fi șterse din viața ta pentru totdeauna. Dumnezeu este sfânt și oricine mărturisește că s-a născut din El nu poate rămâne necurat. În orice moment, hainele noastre trebuie să fie curate, răspândind mireasma Învățătorului. Însă, uneori acestea răspândesc păcatul și înfrângerea. Îndurare!

Cel Atotputernic Își ascunde fața de cei care Îl fac de rușine, căci în loc să lupte cu forțele răului, li se supun. Noi suntem Biserica Dumnezeului celui viu. Cum poate vrăjmașul, învins de Isus, să stăpânească pe Domnul, care l-a biruit? Isus este Capul Trupului Său. Dacă vreun membru al Său se află sub ghearele diavolului, acesta va fi înlăturat pentru a nu-i strica restul.

Lipsa sfințeniei face ca, la chemarea lui Dumnezeu, mulți oameni să fie mistuiți, pentru că, rămânând în păcat, este imposibil să scape de potrivnic. Astfel, aceștia sunt mistuiți de la sine, și nu de ispititor. Ce oare vei face tu? Vei continua să stai departe de Domnul, cu sufletul stricat în duh? Trezeşte-te!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!