Mesajul zilei

07/01/2023 - RUGĂCIUNEA LUI MANOAH

Manoah a făcut Domnului următoarea rugăciune: „Doamne, Te rog, să mai vină odată la noi omul lui Dumnezeu pe care l-ai trimis şi să ne înveţe ce să facem pentru copilul care se va naşte!”

Judecători 13.8

Oamenii lui Dumnezeu trebuie să învețe de la cei care au slujit Domnului. Când există o nouă problemă, El îi va călăuzi prin Cuvânt. Cei care nu trăiesc conform Scripturilor trec prin viață fără să audă de la Tatăl ce trebuie să facă pentru a-I plăcea Lui și a împlini voia Lui sfântă. Pe de altă parte, oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate, i se deschide (Matei 7,8).

Soția lui Manoah era stearpă, dar într-o zi a primit o vizită de la trimisul lui Dumnezeu. Ea i-a spus imediat soțului vestea pe care a primit-o din Cer. într-o nouă apariție, și-a chemat soțul, care a auzit vestea cea bună de la înger. Tatăl are vești de revelat despre planul Său cu privire la viața ta. Însă, trebuie să-L cauți și să trăiești departe de păcat, slujindu-I cu sfințenie și smerenie.

Revelația Cuvântului are aceeași autoritate ca și cea a trimisului din Cer în acele vremuri. Cei care nu cred în ea pot suferi unele greutăți până la finalizarea lucrării, așa cum s-a întâmplat cu Zaharia, tatăl lui Ioan Botezătorul (Luca 1,20-22). Isus a spus că oricine crede vede slava lui Dumnezeu, așa că trebuie să trăim înaintea Lui și să-I slujim din toată inima. Domnul nu poate fi cu cei care umblă în păcat.

Nu vă fie teamă să-L întrebați pe Dumnezeu despre ceea ce vă spun Scripturile, căci, fiind un Tată iubitor, El nu se va sfii să vă dezvăluie planurile Sale. Însă, de cele mai multe ori, ca și în cazul apostolului Pavel, El va face acest lucru puțin câte puțin, dintr-un loc în altul. Cine vrea să reușească trebuie să-i ceară întotdeauna Celui Preaînalt să-l călăuzească în toate, pentru a lua hotărâri care să-I fie pe plac.

Lucrarea Duhului Sfânt este să ne arate tot ce s-a spus despre noi în Ceruri. De îndată ce primim Vestea cea Bună a Evangheliei, trebuie să ne începem rugăciunea pentru a împlini aceste cuvinte după îndrumarea cerească. Un lucru este cert: planurile omului nu vor fi niciodată la fel cu cele ale lui Dumnezeu. Prin urmare, fii gata să asculți și precaut în a vorbi pentru a nu lua atitudini care îți par bune.

Samson era speranța lui Israel de a se elibera de filisteni. Din această cauză, când a crescut, a început să facă ceea ce i s-a spus. De îndată ce îți apar oportunități, fii gata de a profita din plin de ele, dar să nu fii de acord cu ceea ce contrazice Cuvântul. Domnul nu scrie niciodată drept cu cuvinte strâmbe, ci cu totul drepte.

Tu nu ești nădejdea lui Dumnezeu de a-Și face lucrarea, ci omul pe care El îl poate folosi prin îndurarea Sa. Nu lăsa niciodată deșertăciunea să-ți stăpânească inima, ci lasă Duhul Sfânt să te învețe când și cum să-ți îndeplinești chemarea. El este Dumnezeu!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!