Mesajul zilei

08/01/2023 - HOTĂRÂREA LUI ISAAC

Isaac s-a rugat Domnului pentru nevastă-sa, căci era stearpă, şi Domnul l-a ascultat: nevastă-sa Rebeca a rămas însărcinată.

Geneza 25.21

Fiul lui Avraam s-a născut când părinții lui aveau 80 de ani. A fost o minune de la Domnul. Promisiunea a fost că urmașii lui Avraam vor fi la fel de numeroși ca nisipul mării (Geneza 22:17). Credeți ce spun Scripturile despre voi, căci cerul și pământul vor trece, dar cuvintele lui Hristos nu vor trece (Matei 24,35). Fii sigur că Dumnezeu Își respectă promisiunile.

La 40 de ani, Isaac s-a căsătorit și, cu trecerea timpului, a văzut că soția lui era stearpă la fel ca mama sa. Întrucât știa ce s-a întâmplat cu Sara pentru ca el să se nască, moștenitorul lui Avraam s-a rugat cu ardoare timp de 20 de ani și a primit binecuvântarea. Contează câtuși de puțin momentul în care trebuie să ne rugăm, pentru că răsplata va veni. Cel Preaînalt își va împlini întotdeauna promisiunile.

El știa că planurile Domnului și Cuvântul sfânt se vor împlini. Așa că nu a renunțat până când Rebeca nu a rămas însărcinată. Procedează la fel, fără să te îndoiești o singură zi, pentru că promisiunile Celui Preaînalt nu vor da greș. Așa cum Avraam a crezut și i s-a dat neprihănirea, tot așa și hotărârea voastră (în Numele lui Isus) va fi socotită ca neprihănire.

Dacă ești mântuit, începe-ți rugăciunea pentru ca Sfânta Scriptură să se împlinească. Nu accepta niciun ”nu”, dacă ai primit un ”da” de la Cel Preaînalt. Domnul nu este un Dumnezeu al confuziei (1 Corinteni 14:33). Astfel, oricine crede în promisiunile Lui nu va fi făcut de rușine (Romani 10:11). Întoarce-ți inima de la necredință și în curând vei vedea cât de credincios nu este El.

Cum Dumnezeu a auzit rugăciunile lui Isaac, așa le va auzi și pe ale tale. Când vei ajunge la măsura necesară a credinței, promisiunea sfântă se va împlini exact așa cum ți s-a spus. Cei slabi și iresponsabili își schimbă părerea după aparențe, dar cei care slujesc Celui Atotputernic cred în credincioșia Lui. Chiar dacă totul pare a fi contrariul, cei credincioși vor aștepta manifestarea harului sfânt.

Domnul va împlini ceea ce ți-a promis dacă sunt îndeplinite condițiile credinței. Însă, dacă nu ai primit credința necesară, roagă-te și meditează asupra Cuvântului, pentru că atunci când totul este așa cum voiește Tatăl, lucrarea va fi făcută. Cei care se încred în Cel Preaînalt merg până la capăt, dar cei care trăiesc în înșelăciune, folosind tot felul de trucuri pentru a obține ceva, sunt dați în vileag.

Ceea ce spune Dumnezeu va fi împlinit. Astfel, însușește-ți ceea ce spune El despre problema ta și cheamă Numele lui Isus în ajutor. Vei vedea pe Domnul confirmându-ți Cuvântul Său bun, așa cum a făcut cu toți cei care au crezut în El. Dumnezeu este credincios!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!