Mesajul zilei

09/01/2023 - VREMEA DE A-L CHEMA PE DUMNEZEU

Cheamă-Mă în ziua necazului, şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!

Psalmi 50.15

Orice lucru își are vremea potrivită, chiar și atunci când este timpul să chemăm pe Dumnezeu, cerându-I să ia măsuri pentru a ne elibera. Răul care te stăpânește și asuprește nu a apărut întâmplător sau peste noapte. Înainte de a izbucni planul diabolic, acesta era dinainte pregătit și executat. Văzând că diavolul a reușit să-și îndeplinească voia, mulți creștini sunt disperați, precum păcătoșii, și încep să se roage lui Dumnezeu.

Procesul duhovnicesc de chemare a Tatălui începe în momentul în care ascultăm Scripturile, atunci când simțim ceea ce Dumnezeu vrea și poate face pentru noi, în noi și prin noi. Există oameni care se trezesc la realitate doar atunci când răul este bine dezvoltat în lucrarea sa nimicitoare. Deși drept este să cauți pe Domnul, asta trebuie să fie făcut din toată inima, altfel vei avea de plătit un preț foarte mare.

Este important să medităm la Cuvânt. Pe măsură ce simți un foc care îți arde în inimă, asumă-ți locul în Hristos și apoi dă porunca în Numele Lui. Lucrarea lui Dumnezeu depinde de atitudinea în care primești revelația după ce ai citit Biblia sau ai ascultat propovăduirea, pentru că așa vine credința.  Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire - iertare, vindecare și alte binecuvântări (Romani 10,10).

Isus a spus o singură dată că face minuni, pentru că, pentru El, această lucrare minunată care ne eliberează de rele a fost pur și simplu voia lui Dumnezeu. Suferința care ți-a cuprins viața este ca un strigăt al diavolului că te are în mâini. Singura modalitate de a scăpa de lucrarea rea ​​este să crezi în cuvintele Celui Preaînalt și să-L chemi din toată inima. De nu, este posibil să suferi mari pagube.

Mântuitorul a spus că cei care cred în El vor face și ei aceleași fapte pe care le-a făcut El (Ioan 14:12); așa că, atunci când ne rugăm și nu se întâmplă nimic, trebuie să înțelegem că nu credem în El cu adevărat. Intră acum în rugăciune și mărturisește-ți păcatele. Dacă prin greșeala pe care ai făcut-o ai făcut rău sau ai jignit pe cineva, caută pe acel om și împacă-te cu el. Curățarea răului începe cu mărturisirea și se termină atunci când crezi că Domnul te-a auzit.

Așadar, dacă te afli într-un moment de încercare, strigă către Dumnezeu și, când simți că inima ta are încredere că poți acționa așa cum ar proceda Isus în acea situație, poruncește cu toată credința pe care ai primit-o de la Domnul ca lucrarea diabolică care te înconjoară să fie nimicită. Așa cum Învățătorul a ordonat să treacă furtuna, dacă lucrezi acum în Numele Lui, totul va fi rezolvat (Matei 8.26). De ce să nu faci asta chiar în acest moment?

Scopul de a putea face așa cum ar face Învățătorul în locul tău trebuie să fie acela de a-L glorifica. Trebuie să știi că El vede ce hotărâre vei lua acum. Ce vei face oare? Îl vei lăsa pe diavol să-ți distrugă viața și familia? Nu! Fii puternic, rămânând de neclintit și scoțând afară tot ce folosește cel rău pentru a te face să suferi sau să fii nefericit. Atitudinea îți determină fericirea. Şederea ta în Împărăţia lui Dumnezeu a fost asigurată de Domnul pentru ca tu să fii bucuria Lui.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!