Mesajul zilei

11/01/2023 - CE ESTE DE FĂCUT DUPĂ CE CHEMI PE DOMNUL

Seara, dimineaţa şi la amiază, oftez şi gem, şi El va auzi glasul meu.

Psalmi 55.17

La fel ca Daniel, care se ruga lui Dumnezeu de trei ori pe zi, și David avea obiceiul să facă asta dimineața, la prânz și seara. A ne ruga înseamnă a folosi armele neprihănirii noastre (2 Corinteni 10.4), care ne-au fost date pentru a face lucrarea conform îndrumărilor biblice, astfel încât să ne bucurăm de Domnul (3 Ioan 4). El vrea să-și vadă copiii umblând în Adevăr, departe de greșeli și primind binecuvântările sfinte. Dumnezeu se bucură mult când îi vede pe slujitorii Săi prosperând.

Actul de a ne ruga este unul dintre cele mai importante din viața noastră și îl face pe Cel Preaînalt fericit. Dacă vești bune despre noi ajung la Domnul și El se bucură, imaginați-vă ce n-ar fi de vom avea mereu de dat socoteală de ceea ce facem cu autoritatea care ne-a fost acordată! Pe măsură ce acționăm în acest fel, Tatăl va fi cu siguranță încântat să vadă că Îl reprezentăm așa cum dorește El. Cei care Îl cheamă primesc putere să umble în Adevăr - în Cuvânt - și să biruiască.

David s-a rugat lui Dumnezeu și, când s-a văzut înaintea Lui, L-a chemat pentru a-și îndeplini misiunea, făcând ceea ce este plăcut Domnului. Când se afla în vreo nevoie, împăratul striga către Cel Preaînalt și se străduia să distrugă planul vrăjmașului. Ce bine ar fi dacă cei mântuiți ar avea aceeași atitudine și s-ar dărui să împlinească cu măiestrie voia sfântă! Cei care se roagă reușesc să facă mereu bine.

După ce s-a rugat, împăratul a plecat în luptă cu credința în victorie. Acest fel de oameni sunt cei pe care Domnul vrea să-i vadă în armata Sa. Cât de multe ori nu am putea fi folosiți de Comandantul nostru dacă nu ne-ar fi frică de amenințările vrăjmașului și ne-am strădui să facem ceea ce Îi place! Așa că, pregătește-te, căci fără îndoială Dumnezeu te va folosi.

Fiul lui Isai se ruga de trei ori pe zi, astfel încât și noi, la rândul nostru, trebuie să ne rugăm neîncetat (1 Tesaloceni 5.17) ori de câte ori are loc o situație neplăcută sau, așa cum a făcut psalmistul, pentru a primi un răgaz ca să vorbească cu Cel Atotputernic. Cum Îi place să audă despre noi în rugăciunile noastre, trebuie să-I spunem orice înțelegem că este voia Lui, iar Domnul ne va ajuta să o îndeplinim.

Psalmistul a spus că va striga către Cel Preaînalt, ceea ce a fost o hotărâre bună, deoarece numai El putea să-i răspundă la întrebări și să-l folosească întru slava Sa. Nu fugi niciodată de lupte; dimpotrivă, înainte de a pleca la luptă, roagă-te mereu, iar când simți atingerea sfântă, umblă cu hotărâre și poruncește ca dușmanul să fie prins și înfrânt. Poți face tot ce ar face Isus dacă ar fi în locul tău.

Lucrul cel mai bun despre toate acestea este că Dumnezeu promite să ne audă vocea – să răspundă cererilor noastre. Însă, să nu ceri niciodată ceva care nu este promis în Scripturi, deoarece lucrarea lui Dumnezeu de a ne binecuvânta este potrivit Scripturilor. Cu încrederea că vei fi mereu auzit, du-te până la capăt, pentru că vei câștiga orice bătălie.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!