Mesajul zilei

12/01/2023 - RĂSPLATA BINECUVÂNTĂRILOR

Cum voi răsplăti Domnului toate binefacerile Lui faţă de mine?

Psalmi 116.12

Te-ai gândit vreodată cât de mult nu ar strânge Domnul dacă i-ai vinde binecuvântările? Însă, El este Stăpânul tuturor lucrurilor și, prin urmare, nu are nevoie de nimic. Dumnezeu binecuvântează pentru că inima Sa este iubire și Isus a răscumpărat dreptul omului de a fi eliberat din imperiul întunericului și de suferința cauzată de demoni. Nu te lăsa înșelat, ci te întărește în ceea ce spune Cel Preaînalt.

Isus le-a interzis ucenicilor Săi să primească vreo plată pentru ceea ce au făcut poporului, pentru că, fiind slujitorii Lui, primiseră putere gratuit (Matei 10,8-10). Mai mult, dacă există vreo răsplată pentru un lucru făcut oamenilor, aceasta trebuie primită la întoarcerea lui Isus. Aceasta va fi enormă, pentru că atunci când ajutăm un suferind, este ca și cum Domnul însuși ar fi făcut acea lucrare.

Cu toate acestea, există o răsplată pentru binefacerile pe care le primește de la Dumnezeu, iar psalmistul vorbește despre asta în versetul pe care îl studiem. Această plată nu ne ia nimic, ci ne adaugă. Astfel, putem fi siguri că vom avea o răsplată și mai mare. Drept este să nu o așteptăm aici, ci în veșnicie. Astăzi, trebuie să ne străduim pentru a-I fi pe plac Domnului.

Fiecare vindecare și eliberare, printre alte asemenea binecuvântări pe care le primesc oamenii sunt înfăptuite de Cel Preaînalt. Pentru ca să nu existe nicio îndoială dacă să dăm sau nu ceva în schimbul a ceea ce ni se dă, s-a pus întrebarea psalmistului cu privire la ce trebuie oferit lui Dumnezeu pentru ajutorul pe care El ni-l dă. Înțelegând ce vrea El de la noi, vom încerca să facem această plată cât mai repede posibil.

Psalmistul a spus că va face trei lucruri pentru a „plăti” pentru binefacerile sfinte: va înălța paharul izbăvirilor, va chema numele Domnului și va împlini jurămintele făcute Domnului (Psalmi 116.13,14). De fapt, aceasta este o răsplată, și nu o plată. Căci, cu cât bei mai mult din acest pahar, chemi numele Domnului și îți împlinești jurămintele, cu atât vei trăi mai bine. Așa că acum ai o cale sigură de urmat pentru a-I da lui Dumnezeu ceea ce I se cuvine pentru că te ajută.

Este necesar să căutăm și să primim ceea ce a fost pus în paharul izbăvirilor, pentru că Isus a plătit un preț foarte mare pentru ceea ce a făcut pentru noi. În acest pahar, este tot ceea ce ți-a fost oferit pentru a trăi departe de păcat, de gânduri negative și greșite, de boli, lipsuri și mizerie, precum și toate celelalte daruri de care ai sau vei avea nevoie.

După înălțarea paharului izbăvirilor, trebuie să chemăm Numele Domnului și apoi să îndeplinim jurămintele făcute. Cu alte cuvinte, acestea sunt cerințele pentru a primi binecuvântările Celui Preaînalt. În felul acesta, vei slăvi pe Dumnezeu, care a gândit, a pregătit și ne-a dat tot ce ține de viață. Domnul este bun, îndrumându-ne să facem totul pentru binele nostru, de parcă L-am plăti.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!