Mesajul zilei

13/01/2023 - ROB SMERIT

Ascultă-mă, Doamne, căci sunt robul Tău: robul Tău, fiul roabei Tale, şi Tu mi-ai desfăcut legăturile.

Psalmi 116.16

Prin decăderea lui Adam, pagubele suferite de omenire au fost foarte mari și au afectat-o în toate privințele. Nu există om care, de unul singur, să se poată duce înaintea lui Dumnezeu și să ia atitudine. El este Cel Atotputernic, desăvârșit, sfânt și, în același timp, inaccesibil omului de rând. La fel, fără Isus, nimeni nu poate să se opună diavolului sau să-l învingă.

Chiar și cei mai credincioși oameni în Dumnezeu au probleme cu ispitele și alte capcane întinse de vrăjmaș pentru a-i subjuga. Numai cu harul sfânt dobândim puterea de a opri lucrările lui Satana și de a scăpa de ele. Cei care urmează ritualuri religioase create de om și se străduiesc din greu, nesocotind ceea ce spun Scripturile, nu își pot imagina cât de mult nu își deschid ușa diavolului și demonilor lui.

Fiecare om trebuie să-și caute eliberarea în Dumnezeu. Dacă faci asta din toată inima, nu vei fi făcut de rușine. Cel ce răspunde invitației făcute de Isus celor slăbiți și asupriți de a se încrede în El nu are cum să nu fie eliberat. În Hristos sunt ascunse comorile înțelepciunii și ale științei, care îi întăresc pe cei care le găsesc și îi fac biruitor asupra răului (Coloseni 2.1-3).

Creștinul ce are o problemă este cel care nu știe să se roage, este leneș sau nu vrea să facă ceea ce Dumnezeu i-a arătat a-I fi voia. Este scris că binecuvântarea Domnului – revelarea Cuvântului Său, a scopului Său – îmbogățește (Proverbe 10:22). Astfel, omul nu va fi niciodată asuprit sau biruit de cel rău. Secretul constă în a examina Scripturile și a le respecta.

Când rupi lanțurile vrăjmașului, care te ține strâns de suferință sau ispită, vei striga: „Sunt cu adevărat un slujitor al lui Dumnezeu!”. Astfel, vei atinge pozitia de a fi eliberat de puterea cea rea și dușmanul nu te va mai putea asupri. Așa că rămâi de neclintit în izbăvirea prilejuită de Hristos și scapă de ispitele diavolului.

Dacă există vreo poftă necurată în inima ta sau un laț ce te leagă de cel rău, nu vei putea fi fericit și vei aduce o mărturie rea. Odată eliberat, vei spune cu sinceritate că acum slujeşti Domnului şi, prin urmare, nu te poți afla sub asuprire. Fie ca tu să-ți atingi acest scop este rugăciunea mea cea mai sinceră! Nu te opri până nu primești această binecuvântare.

Dorința Celui Preaînalt este ca toți să se elibereze din mâinile vrăjmașului și să trăiască vrednici de lucrarea la care au fost chemați (2 Timotei 1.8,9). Nu vei afla dragostea lui Dumnezeu atâta timp cât vei permite lucrurilor cărnii putrede să-ți stăpânească simțirea. Dumnezeu vrea să te vadă liber. Așa că asumă-ți locul în Hristos.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!