Mesajul zilei

14/01/2023 - CE E DE FĂCUT CÂND DUMNEZEU VINE LA TINE

Și veţi zice în ziua aceea: Lăudaţi pe Domnul, chemaţi Numele Lui, vestiţi lucrările Lui printre popoare, pomeniţi mărimea Numelui Lui!

Isaia 12.4

Unul dintre cele mai mari daruri pe care omul le poate primi de la Dumnezeu este să fie vizitat de El, iar acest lucru se poate întâmpla în fiecare zi. Isus a promis că va face acest lucru pentru oricine a primit poruncile Sale și le păzește. Când omul dovedește că Îl iubește, El îl va iubi și va veni la el. Așa că urmează-I sfatul și-L vei avea tot timpul cu tine pe Cel Atotputernic.

Când simți, prin Cuvânt, că Domnul te vizitează, inima ta se va bucura și te vei simți suficient de puternic pentru a lupta împotriva răului. Dumnezeu nu ar veni la noi niciodată cu mâinile goale sau din întâmplare. Dacă trebuie să mergem întotdeauna cu daruri înaintea Lui, putem fi siguri că El nu vine la noi din greșeală. Oamenii care nu se preocupă să fie atinși de Învățător greșesc.

Când Domnul vine la tine, poruncește ca suferința ce te macină să înceteze. Cere să primești ceea ce simți că El îți dă. Chiar dacă ești necredincios, Dumnezeu rămâne credincios, căci nu se poate nega pe Sine (2 Timotei 2.13). Bucură-te de ceea ce tocmai ai învățat, fă ceea ce îți spune El și așteaptă-I vizita.

După ce ți-ai făcut cererea, poruncind ca răul să dispară și problemele să fie rezolvate, du-te la locul de rugăciune. La urma urmei, mulțumind Domnului pentru tot ceea ce El a făcut pentru tine, puterea îți va fi înmulțită (Marcu 10.29,30). Aceasta este promisiunea pentru oricine renunță la orice pentru Împărăția lui Dumnezeu. Domnul ne va răsplăti cu mult mai mult decât facem noi pentru lucrarea Lui.

Cheamă Numele Său Sfânt împotriva a ceea ce te face să suferi, să te rușinezi și să te descurajezi, nesocotind voia Celui Preaînalt. Dacă taci, Dumnezeu nu va putea lucra. Însă, de-I păzești poruncile și vrei să faci o schimbare, fiind ferm în decizia ta, vei vedea că Domnul împlinește tot ceea ce făgăduiește. Fă-ți viitorul frumos!

Să fie foarte clar în mintea ta: în ciuda faptului că a făcut promisiunea, Dumnezeu nu o va putea împlini dacă nu o ceri și nu mergi până la capăt. Ceea ce faci după rugăciune este ceea ce contează, deoarece, chiar dacă te rogi cu credință, dacă nu crezi, nimic nu se va face. Responsabilitatea noastră începe înainte de rugăciune, continuă în timp ce ne rugăm și nu ia sfârșit după ce o terminăm.

Faptul de a realiza ceea ce ți-a fost predestinat îți va aduce multă mulțumire sufletească. Ca și Maria, păstrează în inima ta ceea ce nu înțelegi (Luca 2:19). De asemenea, este bine să aprofundezi și să spui tuturor cât de slăvit este Numele lui Isus, căci, vorbind despre ceea ce ți s-a arătat, ți se va da și mai mult. Așa vei începe o viață îmbelșugată.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!