Mesajul zilei

15/01/2023 - ÎNDURĂRILE DOMNULUI FAȚĂ DE DAVID

Luaţi aminte şi veniţi la Mine, ascultaţi, şi sufletul vostru va trăi, căci Eu voi încheia cu voi un legământ veşnic, ca să întăresc îndurările Mele faţă de David.

Isaia 55.3

Unul dintre cele mai răsplătitoare lucruri este să-ți pleci urechile pentru a asculta ce are de spus Dumnezeu, pentru că de asta va depinde ajutorul pe care ni-l va da. Cei care nu sunt interesați să învețe ceea ce ne arată Cuvântul nu au nimic de spus despre fapele sfinte din viața lor. Omul nesocotit vorbește despre înfrângerile, încercările și problemele care i se întâmplă lui și familiei sale.

După ce auzim învățăturile Domnului, trebuie să ne îndreptăm către El, către Cuvânt, iar acest lucru se face cu sfințenie. Apoi El ne va da instrucțiuni suplimentare. Într-adevăr, trebuie să învățăm de la Isus, care este blând și smerit cu inima (Matei 11:29). Astfel, vom găsi odihnă sufletului nostru – rezolvarea nedumeririlor care ne asaltează și ne fac să nu știm cum să acționăm.

Pe de altă parte, cel ce învață de la Hristos nu spune niciodată ceea ce nu ar trebui și nici nu face ceea ce Dumnezeu nu a poruncit. Slujitorii Celui Preaînalt sunt cunoscuți pentru neînfricarea lor în fața încercărilor, pentru fermitatea cu care vorbesc despre ceea ce este imposibil pentru mulți, cât și pentru mărturiile pe care le aduc. Fiecare ar trebui să se străduiască să fie acel fel de om care îi place lui Dumnezeu. Fă-ți din asta țel!

Sufletul tău are nevoie să trăiască, să se bucure de revelațiile pe care Cel Atotputernic le dă celor care Îi slujesc din inimă. Legământul Domnului cu omul va dura atâta timp cât el va fi pe Pământ și Isus nu s-a întors. După moarte, omenirea va fi împărțită în două grupuri: unul ce va fi pe vecie în Hristos, iar celălalt, departe de El și în suferință, unde va și rămâne. Vezi care-ți va fi soarta.

Este nevoie de pregătire pentru ziua în care vom fi așezați la dreapta sau la stânga Învățătorului; cei din dreapta vor avea parte de fericirea veșnică, iar cei din stânga, de pedeapsa veșnică. Va fi în zadar ca cineva să strige către Domnul că fiul, soțul, soția, tatăl sau mama, fratele sau sora au fost puși pe partea greșită, pentru că îngerii nu greșesc niciodată.

Cel care aude Cuvântul are la dispoziție îndurările față de David, primite de la Isus, care, murind pe cruce în locul nostru, a împlinit tot ce făgăduise Dumnezeu. Aceasta implică iertarea păcatelor noastre, vindecarea bolnavilor, răscumpărarea vieților noastre și multe asemenea lucruri. Măiestria de a face binele ne va fi sarcina pe vecie!

Făgăduințele lui Isus sunt de netăgăduit și disponibile pentru oricine este primit în Împărăția Sa. Prin urmare, trebuie să încetezi să faci păcate sau să cazi în ispită și să te închini Domnului. Când Învățătorul Se va întoarce într-o clipire din ochi, nu va mai fi timp să strigi cerându-I iertare.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!