Mesajul zilei

18/01/2023 - PURTAREA DE URMAT DUPĂ CHEMAREA LUI DUMNEZEU

Voi Mă veţi chema, şi veţi pleca; Mă veţi ruga, şi vă voi asculta.

Ieremia 29.12

Ieremia a fost folosit pentru a mustra poporul lui Iuda – dus în robia din Babilon – pentru a-și construi case și să se stabilească acolo, unde aveau să rămână timp de 70 de ani (v. 5). Scripturile ne atrag atenția asupra unui mare rău care amenință omenirea și care ar putea să o ducă într-o altă robie. Însă, șederea în acest loc, unde vor fi trimiși cei neascultători, nu va fi doar de câțiva ani, ci pe vecie, iar cei osândiți nu vor fi eliberați niciodată de acolo.

Proorocul a continuat spunând că Dumnezeu nu a uitat de intențiile pe care le avea față de acei oameni, care erau de pace, și nu de rău, pentru a le oferi sfârșitul pe care și-l doreau. Același lucru se poate spune despre noi; însă, din păcate, sunt mulți oameni care au fost mântuiți, au început să-L urmeze pe Isus mult timp, dar apoi, pentru că au ascultat de demoni, s-au rătăcit. Astăzi, vor fi supuși chinurilor veșnice. Ce mare suferință!

Nu a fost ușor pentru acest popor să urmeze acea „școală”, dar, fiindcă nu asculta de gura Domnului, aceasta a fost cea mai bună soluție găsită de Dumnezeu pentru a-l învăța să fie ascultător și credincios. Dacă astăzi ești supus unei încercări grele, nu te ridica împotriva înțelepciunii sfinte. Trebuie să înțelegi că, pentru că te iubește și nu-ți dorește răul, Tatăl îți dă șansa de a te împăca cu El și, astfel, să termini această „școală” ca un bun slujitor al Adevărului.

Cel Preaînalt a promis poporului lui Iuda că, după 70 de ani, când acest popor Îl va chema, El îl va elibera. Acum este vremea ta. Dacă o lași până în ultimele zile ale vieții sau după ce vei muri, vei afla că ai acționat prea târziu și ți-ai irosit șansa. Nu pierde timpul! Învață de la Domnul și scapă de asuprirea lui Satana.

Poporul lui Iuda și-ar urma calea și s-ar putea forma din nou ca națiune la locul lui. Asumă-ți ceea ce ți-a spus Cel Preaînalt prin Cuvânt și mărșăluiește cu fermitate pentru a-I împlini voia. Tatăl are gânduri minunate despre tine, curate și binevoitoare. Ia hotărârea cea mai importantă din viață, părăsind împărăția întunericului și intrând în Împărăția lui Isus.

Când acest popor va fi eliberat, drepturile îi vor fi date înapoi, printre care și dreptul de a se ruga Domnului și de a fi ascultat. De fapt, Cel Atotputernic nu l-a părăsit niciodată, dar acum, după ce și-a învățat lecția, El a vrut să-i îndeplinească cererile. Același lucru se poate spune despre tine, căci Cel care nu dă greș niciodată și nu încetează de a te iubi, vrea să-ți dea înapoi drepturile de fiu și să-ți satisfacă nevoile.

Nu este lucru mai bun decât respectarea Cuvântului, împlinirea a tot ceea ce a hotărât Dumnezeu pentru că, atunci când sosește vreun trimis al dușmanului sau vreo ciumă, problemă sau alt rău, cei care îndeplinesc cerințele biblice vor fi binecuvântați. Astăzi este ziua în care să-ți asumi victoria. Prin urmare, acum că ești înaintea Domnului, deschide-ți inima și împacă-te cu El.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!