Mesajul zilei

21/01/2023 - CEL RĂU NU POATE CHEMA PE DUMNEZEU

Dumnezeu zice însă celui rău: Ce tot înşiri tu legile Mele şi ai în gură legământul Meu?

Psalmi 50.16

Este un om rău cel care cunoaște pe Domnul, dar Îi nesocotește poruncile, nu respectă legile sfinte și nu se pocăiește de această purtare necuviincioasă. De fapt, se lasă înșelat de vorbele dușmanului și, oricât s-ar strădui, dacă nu se pocăiește, nu va scăpa de mâinile diavolului. Trist este că acest om va suferi mult și când va avea nevoie de eliberare nu va avea suficientă credință pentru a o obține.

Nelegiuirea este cel mai rău lucru care i se poate întâmpla cuiva, pentru că în felul acesta se îndepărtează de Dumnezeu și se apropie de diavol, chiar dacă susține necontenit că este creștin. Apoi, va vedea că revelațiile sfinte au încetat și s-a făcut noapte în viața sa; astfel, diavolul lucrează în toate sectoarele vieții sale. Urmează întotdeauna ceea ce te învață Scripturile, pentru că aceasta este Adevărul. În acest fel, nu vei fi niciodată făcut de rușine sau învins în luptele credinței.

A fi în nelegiuire este foarte grav. Fără îndoială, sunt mulți oameni care vor fi confuzi la Judecată, deoarece au fost învățați că, odată mântuiți, vor fi mântuiți pentru totdeauna, permițând astfel dușmanului să le umple inimile cu atâta necurăție încât nici nu și-ar mai aminti să-i ceară Domnului eliberarea. Cea mai rea stare a unui om este atunci când diavolul se întoarce să locuiască în el cu alte șapte duhuri mai rele (Matei 12,43-45).

A trăi în păcat este mult mai periculos decât crezi. Cei care fac asta își caută doar propriul interes, care nu are nimic de-a face cu planurile lui Dumnezeu. Apoi, când va veni Ziua cea din urmă, își vor da seama că sunt pierduți pe vecie din cauza unui fapt prostesc. Greșeala începe cu o atitudine „nevinovată” – o privire, o glumă, o conversație rău intenționată – și atunci când omul se trezește, de cele mai multe ori este prea târziu.

Domnul consideră că este un afront ca omul să-L nesocotească; totuși, atunci când acesta are probleme, se roagă pentru binecuvântările lui Dumnezeu. Dar la ce bun? Dacă te dedai păcatului sau te porți contrar legilor biblice, pocăiește-te la timp pentru a-ți găsi iertarea. De-a lungul timpului, cel ce greșește nu mai simte dorința de a se îndrepta, întrucât demonul l-a convins să rămână în greșeală.

Cei care Îl iubesc pe Dumnezeu au tot dreptul să-L cheme și să mărturisească cele scrise în Cartea Sfântă, căci pentru ei promisiunile se vor împlini pe deplin. De asemenea, atunci când au nevoie de ajutor, pot chema pe Cel Atotputernic, iar El le va răspunde. Cei neprihăniți strigă și sunt auziți de Domnul, care, în același timp, le dă prilejul să creadă din nou în Numele Său. Ce zici de a te ruga și de a se împăca cu Creatorul, de care nu ar fi trebuit să te îndepărtezi niciodată?

De ce ar vrea cineva să fie nelegiuit, ajutându-l pe diavol în lucrarea lui nimicitoare, dacă este atât de bine și de mulțumitor să fii credincios, primind ajutor de la Domnul atunci când treci prin necazuri? Niciodată să nu faci nimic care să te înrobească celui rău, ci încearcă să te împaci cu Cel Veșnic și atunci te vei bucura din nou de puterea Lui imensă.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!