Mesajul zilei

22/01/2023 - HOTĂRÂREA CEA DREAPTĂ FACE CA TOTUL SĂ FIE BINE

De aceea, inima mi se bucură, sufletul mi se veseleşte şi trupul mi se odihneşte în linişte.

Psalmi 16.9

Psalmistul a descoperit secretul de a fi mereu fericit și, în versetul precedent, îl dezvăluie: să-l aibă pe Domnul înaintea și la dreapta sa. Ori, omul a fost creat prin Cuvânt, în Cuvânt și pentru Cuvântul lui Dumnezeu; însă, fără Sfânta Scriptură nu se va desăvârși niciodată. Suntem împliniți în plinătatea bucuriei (v. 11); Domnul spune că este necesar să stăm cât mai departe de diavol și cât mai aproape de El.

Pentru a-L avea pe Dumnezeu de partea ta, trebuie să-L afli prin revelația Cuvântului. Când înțelegi ce este scris, cheamă-L pe El și nu da înapoi. Dacă lupta este tot mai grea și ești gata să abandonezi ceea ce ți s-a spus, nu renunța! Nu uita că Dumnezeu nu face nicio diferență între noi. Deci nu contează de unde au venit strămoșii tăi; Cel Atotputernic este Dumnezeul și Domnul tuturor fără deosebire.

Cu această înțelegere, David știa că nu va fi niciodată biruit. Oricine crede în Cel Preaînalt, așa cum Îl descrie Biblia, va descoperi că El este în revelația Cuvântului. Reținând ceea ce ți s-a spus, Îl vei „prinde” pe Cel Atotputernic și vei obține de la El ceea ce vrei. Cel Preaînalt este singurul Firmament adevărat, iar în afara Lui nu există ocrotire.

Cei care află cum să-L pună pe Domnul de partea lor și să-L facă să stea cu ei pot fi siguri că nimic nu le va fi imposibil, cu condiția să se poarte conform Scripturilor. Astfel, dacă este o lucrare a unui duh rău, trebuie să-l mustri și să-l alungi (la fel ca în cazul bolilor și suferințelor, pentru că porunca dată în Numele lui Isus va face răul să dispară). Fă ceea ce a făcut psalmistul și vei vedea că asta îți lipsea ca să te bucuri.

Cel care află acest secret va descoperi curând că inima îi este acum fericită, sufletul i se bucură, iar trupul nu-i mai este stăpânit de niciun rău. Ceea ce trebuie să facem este simplu, dar mulți nu o fac, astfel încât nu cunosc binecuvântările lui Dumnezeu. Nu are rost să te rogi tot timpul să primești promisiuni biblice, dacă nu crezi în ele și nu te lupți cu dușmanul, care vrea să te facă de rușine cu orice preț.

Nu există nicio posibilitate ca imperiul morții să poată pună astăpânire pe cei care primesc făgăduințele lui Dumnezeu și se bucură de ele, pentru că aceștia au alături pe Cel Preaînalt. Astfel, întrucât Domnul este un foc mistuitor (Evrei 12.29), în momentul în care vrăjmașul vine să te atingă, va începe să ardă. Fără îndoială, cel rău nu va rezista mult timp. Omul care nu-și asumă ceea ce spune Cel Preaînalt pierde foarte mult.

Ce a făcut Dumnezeu pentru un om, va face pentru oricine altcineva care Îl va asculta și Îi va cere binecuvântarea. Așa că nu fi timid sau slab, ci, cu credință și hotărâre, să mergi cu încredere pentru a face ceea ce spun Scripturile despre locul tău înaintea lui Dumnezeu și a tuturor lucrurilor. În Hristos, ești mai mult decât biruitor! (Romani 8,37).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!