Mesajul zilei

23/01/2023 - CUM SĂ AI UN ȚEL ÎN DUMNEZEU

Cât priveşte legăturile cu oamenii, eu, după cuvântul buzelor Tale, mă feresc de calea celor asupritori.

Psalmi 17.4

Trebuie mereu să avem un țel în Dumnezeu pe care să-l căutăm: iertarea noastră. Atunci putem cere Domnului să vină pentru a ne face judecata. Odată cu moartea lui Isus, ființa umană a fost iertată – curățată de faptele sale – și a primit o viață nouă. Cu toate acestea, pentru ca acest lucru să fie adevărat, trebuie să te convertești și să primești iertarea sfântă. Pe măsură ce auzi Evanghelia și afli că faci parte dintre cei răscumpărați, te naști din nou.

Nu lăsa niciodată pe vrăjmaș să-ți folosească buzele pentru a rosti cuvinte frauduloase, căci vorbind înșelător, mărturisind ceea ce ești în aparență și nerespectând Scripturile - părăsești mâinile lui Dumnezeu și cazi în ghearele diavolului. Însă, de-ți asumi moartea lui Isus, vei fi ajutat de cel mai bun sfătuitor din toate timpurile și eliberarea îți este sigură.

Una dintre cele mai mari greșeli este de a încerca să-ți ascunzi păcatele și dorințele rele. Precum femeia adulteră, care a mâncat, își șterge gura și spune că nu a greșit, vei fi demascat (Proverbele 30.20). Păcatul te va găsi. A crede că o învățătură religioasă îți va schimba viața nu te va elibera de la osânda veșnică și nici de consecințele păcatului. Numai pocăința îți va prilejui o viață nouă.

Nu te considera special, până în punctul de a face ceea ce este rău în ochii lui Dumnezeu, crezând că El te va proteja, pentru că ochii Lui nu vor privi niciodată cu parțialitate. Fii în legătură cu Domnul și apoi, chiar dacă adversarul a conceput cel mai perfect plan pentru a te distruge, nu vei fi lovit. Credința în Isus este ca și cetățile de retragere din trecut, în care cei ce se adăposteau se aflau în afara pedepsei legii. Bucură-te de ea!

Lasă pe Cel Preaînalt să-ți cerceteze inima, căci îți va face bine. Chiar dacă te afli în greșeală, El te poate elibera din robia ta. Pregătește-te să fii încercat prin foc și apoi, când testul se va termina, vei fi recunoscut ca unul care I-a fost pe plac. Nu te implica în niciun fel de rău; astfel, nelegiuirea nu va fi găsită în viața ta. Dumnezeu este cel care îi iartă pe toți cei care vin la El în Hristos.

De asemenea, nu-ți lăsa gura să păcătuiască și să vorbească ceea ce nu ar trebui, făcându-te să te îndepărtezi de Cel Preaînalt. Buzele tale ar trebui să vorbească întotdeauna despre dragostea pe care Dumnezeu o are pentru viața ta, ce este atât de mare încât El Și-a trimis Fiul să moară pentru tine. Spune ce ar spune Isus dacă ar fi în locul tău. Atunci vei vedea că asta te apropie de Mântuitor. Aproape de Hristos se află tot ce ai nevoie astăzi și în vecii vecilor.

Cuvintele pe care le rostește Dumnezeu te vor împiedica să fii atins de dușman, care, cu orice preț, vrea să te învingă. Deci, crede în orice îți arată Duhul Sfânt în Scripturi, însușește-ți acea revelație și nu te lăsa înșelat de minciunile pe care diavolul le insuflă în mod constant inimii tale. Bucură-te, căci cei mântuiți fac parte din Trupul veșnic al lui Hristos.

 

Î Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus Hristos fie cu voi!