Mesajul zilei

24/01/2023 - UNGEREA LUI DUMNEZEU

Dar părul capului lui a început iarăşi să crească, după ce fusese ras.

Judecători 16.22

Timp de 40 de ani, israeliții au fost dați în robie filistenilor, pentru că făcuseră ce era rău înaintea Domnului. Din păcate, acest lucru s-a repetat uneori în viața multora dintre copiii lui Dumnezeu. Păcatul te face să cazi în ispită și te duce la distrugere dacă crezi în el. Oricine are bun simț trebuie să fugă de ispite, pentru că acestea te îmbie mereu cu o „voce” plăcută, drăgăstoasă și blândă, dar îndărătul ei se află Satana.

Israeliții știau că nu e de joacă cu Dumnezeu, pentru că El nu tolerează păcatul. Dacă nu-L ascultă, ceea ce li s-a întâmplat când au părăsit Egiptul s-ar putea repeta. Pentru că nu acordaseră atenția cuvenită la ceea ce le spusese Domnul, au trebuit să meargă 40 de ani în pustie. Însă, pentru că au nesocotit din nou poruncile Celui Atotputernic, au fost dați în robie filistenilor, care i-au asuprit încă 40 de ani. Nu merită să păcătuiești!

Nu toți dintre ei au făcut ce a fost greșit, întrucât ​​mulți aveau frică de Dumnezeu, dar, din păcate, pentru că erau alături de cei care se comportau ca smintiții, cei credincioși s-au supus și ei domniei dușmanilor lor. Într-adevăr, cei ascultători au strigat către Domnul și, atunci, El i-a ascultat, dându-le scăparea. Când cei neprihăniți strigă, Tatăl le răspunde.

Dumnezeu a auzit strigătul acelor oameni și, pentru a-i binecuvânta, a ales dintre cei care I-au rămas credincioși un cuplu în care soția era stearpă. Astfel, Domnul a trimis un înger să spună soților că vor avea un fiu care va îndeplini o misiune nobilă. Ei urmau să fie părinții unui băiat ales de Dumnezeu de la naștere. Când va fi mare, va elibera poporul de sub filisteni. Astfel, Samson s-a născut, pentru a fi izbăvitorul copiilor lui Israel (Judecători 13).

Încă din tinerețe, Samson și-a asumat misiunea, dar apoi s-a pierdut într-o viață de păcat, care nu era în planurile Celui Atotputernic. De mic, Duhul lui Dumnezeu a început să lucreze în viața lui Samson, dar plăcerile trupești și prostituția l-au împins spre rău. Mulți care sunt chemați să îndeplinească o misiune frumoasă, dacă nu se opresc din păcat, vor avea aceeași soartă ca cea a acestui erou al poporului lui Dumnezeu. Îndurare!

În multe bătălii, Samson a arătat scopul pentru care a venit pe lume, pe măsură ce Duhul lui Dumnezeu lucra în el, dându-i o forță extraordinară. Astfel, a cauzat multe pierderi și frică filistenilor, care vroiau cu orice preț să-l nimicească. În mod incredibil, acest erou a întâlnit o femeie din tabăra vrăjmașă, de care s-a îndrăgostit. De ce a făcut asta, știind că astfel sfârșitul îi este aproape?

Cu ochii pierduți și slăbit în închisoare, Samson a observat că părul a început să-i crească din nou. Când a fost chemat pentru a-i distra pe prinții filisteni, s-a folosit de ocazie pentru a produce dușmanului cea mai mare distrugere din întreaga sa viață. Samson ar fi putut face mult mai mult dacă ar fi respectat legile cerute de Cuvânt.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!