Mesajul zilei

25/01/2023 - ZI BINECUVÂNTATĂ

Dar, când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, şi dragostea Lui de oameni.

Tit 3.4

De la căderea lui Adam din rai, lumea nu a mai avut parte de măiestria Domnului de a face binele. Cu Cuvântul Său, Cel Preaînalt a creat din nimic toate lucrurile și, fără îndoială, dacă nu s-ar fi produs căderea, El ar fi continuat să facă multe alte lucruri importante, întrucât Se odihnea de Sabat. Așa că urmau să treacă alte săptămâni și El ar fi continuat să facă și mai multe. Fii atent, însă, la faptul că măiestria Lui de a face bine a reînceput.

Întoarcerea lui Isus a adus har (venirea lui Dumnezeu la noi) și Adevăr (Cuvântul viu revelat). Astăzi, nu există lucru pe care Domnul să nu poată realiza pentru noi și prin noi. De fapt, El i-a făcut pe toți membrii Trupului în Hristos slujitori ai Noului Testament; astfel, toată lumea poate și ar trebui să fie folosită pentru a-și îndeplini scopul veșnic – acela de a distruge lucrările diavolului. Ce ai tu de spus despre toate astea?

Astăzi, cei care se hotărăsc să caute din toată inima pe Cel Atotputernic și să trăiască în El vor fi binecuvântați din plin, căci Dumnezeu este iubire (1 Ioan 4.8) și a spus în Scripturi că vrea să ne vadă reușiți în toate, cu un trup sănătos și suflet curat (3 Ioan 1:2). Domnul va face ceea ce este necesar în numele tuturor celor care Îi cheamă Numele. Prin urmare, nu avem timp de pierdut, pentru că ceea ce nu reușim să facem astăzi va fi văzut ca o răzvrătire totală.

Voia Tatălui este ca toți oamenii să se pocăiască, să renunțe la viața în păcat și să înceapă să se bucure de o viață plină de realizări. Isus ne-a dat exemplul a ceea ce Domnul vrea să se întâmple mereu, oriunde și tuturor oamenilor. Ar fi bine ca cei mântuiți să împlinească scopul Celui Preaînalt, așa cum a făcut Hristos, pentru că El ne-a dat puterea să o facem!

Am pierdut mult timp, căci din ziua în care măiestria Sa de a face binele a fost revelată, Dumnezeu poate face orice. Prin urmare, închină-te Lui și nu te implica în niciun rău. Profită de venirea harului și mărturisește-I tot ce ai făcut rău, și caută omul pe care l-ai jignit ca să te împaci cu el. Nu sta să aștepți ocazia de a te curăța, pentru că s-ar putea să nu vină niciodată.

Biserica are rezolvare la toate problemele omenirii, pentru că tot ceea ce a legat pe pământ va fi legat în cer, după cum tot ce a dezlegat pe pământ va fi dezlegat în cer (Matei 18.18). Dacă vrem, în câțiva ani vom vedea lumea eliberată de orice învățătură rea și crezând în Adevărul deplin. Isus dorește ca acest foc pe care l-a aprins să ardă peste tot, eliberând pe cei asupriți de diavol.

Nu vor fi acceptate scuze la Judecata de apoi. Dacă nu folosim capacitatea Domnului de a face binele în numele nostru și al altora, pe lângă faptul că vom fi pierdut multe, vom fi osândiți pentru această lipsă. Domnul a fost clar când a spus că ne-a dat un exemplu pentru a ne purta ca El (Ioan 14.12). Dar tu, ce vei face?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!