Mesajul zilei

26/01/2023 - EL ESTE TOTUL ÎN TOATE ȘI ÎN TOȚI

Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri şi pe pământ, cele văzute şi cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El şi pentru El.

Coloseni 1.16

Dumnezeul cel veșnic a făcut Cuvântul, pe Fiul Său, cât și toate lucrurile. Fiul Său a fost implicat în creație, căci prin El au fost create toate lucrurile atât în ​​cer, cât și pe pământ. Din cauza căderii lui Adam, omul a fost despărțit de Cel Preaînalt, care a trimis pe Isus, Cuvântul, să Se întrupeze în pântecele fecioarei și S-a născut pentru a ne mântui din cădere.

La început, nu era nimic în cer și pe pământ, care era fără formă și gol, dar Duhul Domnului plutea pe ape, ca găina pe ouă, ca să iasă viață din ele. La început a fost Verbul – Cuvântul – care era Dumnezeu și care era cu El. Totul a fost făcut de El, iar fără El, nu s-ar fi făcut absolut nimic. El este Începutul și Sfârșitul tuturor lucrurilor. În Isus – Cuvântul lui Dumnezeu – trebuie să ne încredem.

A înțelege cine este Domnul te va face un om binecuvântat. Trecând prin noua naștere, vei fi pregătit pentru viața veșnică și astfel nu vei pieri niciodată. Binele ce te așteaptă nu este doar în veșnicie, ci și aici și acum, pentru ca să te împlinești din plin. Dumnezeul cel veșnic are un scop mare pentru tine, așa că nu va prididi până ce nu-I vei înțelege și primi planul.

Tu ești lucrarea lui Dumnezeu. El a vrut ca cineva ca tine să fie cu El pe vecie; așadar, chiar dacă nu ar fi nimeni altcineva pe lume, Isus ar fi venit și ar fi murit în locul tău, pentru ca tu să trăiești cu El în veci de veci. De aceea, nu-ți irosi singura șansă de a nu fi osândit, căci oricine crede în El trece de la moarte la viață și nu va avea parte de condamnare. Ce zici de toate astea?

Contează câtuși de puțin de ai greșit, căci Dumnezeu vrea să te ierte și să te facă un om nou, curățit de păcat și pregătit să trăiască cu El în vecii vecilor. Cel ce nu va fi mântuit, pe lângă chinurile groaznice ce îl așteaptă, va înceta să aibă parte de ceea ce va face Domnul pe vecie. Este ca și cum Cel Atotputernic ți-ar fi oferit întreaga planetă și ai fi irosit-o.

Nu da darurile lui Isus pe promisiunile celui rău, chiar dacă acestea îți aduc multă plăcere sau bogăție. La urma urmei, nu există nimic care să se compare cu fericirea veșnică. Diavolul poate promite multe lucruri, dar din moment ce este un mincinos, nu va împlini niciunul dintre ele. Cine crede în el va vedea că a crezut în ceva greșit. Domnul, dimpotrivă, nu a eșuat niciodată în niciuna dintre promisiunile Sale și nu o va face niciodată.

Cel mai bun lucru în această viață este să nu primești nimic de la cel rău, și nici să-i faci loc în inima ta. Hristos a spus că vrăjmașul a venit să omoare, să fure și să distrugă, iar El a venit să ne dea viață din belșug (Ioan 10:10). Începe acum să crezi în Fiul lui Dumnezeu care ți-a vorbit numai bine.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!