Mesajul zilei

27/01/2023 - CE SUNTEM ÎN DOMNUL CEL PREAIUBIT

Spre lauda slavei harului Său, pe care ni l-a dat în Preaiubitul Lui.

Efeseni 1.6

Înțelegând ceea ce suntem în Hristos, aflăm importanța Lui în viețile noastre, care poate fi mult mai mare decât credem. Fără Isus, nu am fi nimic, deoarece nu exista altă cale de a ne trezi la viață; de aceea, El a luat păcatele noastre, plătind prețul răscumpărării noastre. El a fost singurul care a putut face asta, pentru a ne scoate din întuneric și a ne duce în Împărăția lui Dumnezeu, ceea ce a făcut cu bucurie drept jertfă Tatălui.

În Hristos, am fost binecuvântați cu toate binecuvântările. Chiar înainte de întemeierea lumii, Dumnezeu primise toată omenirea în Fiul Său, iar când păcatul ne-a despărțit, El a oferit mijloacele pentru a ne răscumpăra. Cel Preaînalt ne-a binecuvântat în așa fel încât astăzi El nu-și poate aminti ce am făcut noi în vremurile necunoașterii (Faptele apostolilor 17:30). Soarta ne-a fost pecetluită în moartea lui Hristos pe Calvar.

Dumnezeu ne-a susținut în Isus pentru a fi sfinți și fără prihană înaintea Lui, care este desăvârșit și sfânt în toate privințele. Ce lucrare! Acum, putem spune nu păcatului care ne-a stăpânit și ne-a făcut să ne târâm în noroi. Ceea ce Domnul a realizat pentru noi ne depășește capacitatea de înțelegere și, fără nicio îndoială, El are lucruri mai mari și mai bune de făcut pentru cel care crede în Hristos.

Lucrarea mântuirii noastre este mult mai mare decât ni se spune. Tatăl ne-a predestinat Lui pentru a ne face copii Lui, pentru că L-am primit pe Isus ca Mântuitor. Cine este fiu este și moștenitor, așa că poate să profite de tot ce are Tatăl și, dacă este cazul, să-și ceară dinainte moștenirea în Hristos, cu care suntem împreună-moștenitori.

Chiar dacă un om pretinde că tot ceea ce spune Cuvântul îi aparține, nu va ajunge să epuizeze stocul pregătit de Cel Preaînalt. Pe măsură ce planul sfânt se desfășoară, Domnul ne deschide înțelegerea către lucruri noi. Ceea ce am primit este doar o parte din ceea ce El ne-a făcut să fim în Fiul Său. Izvorul Lui este inepuizabil și ne așteaptă mult mai mult decât ne imaginăm.

În Isus, suntem mântuiți cu sângele Său vărsat pe cruce. Prin harul Său, ne-am dobândit iertarea păcatelor și, azi, fără prihană înaintea Lui, ne putem exercita dreptul de fii ai Săi și, astfel, să aducem Numelui Său slava cuvenită. Victoriile obținute de David și de ceilalți slujitori ai Domnului din trecut sunt mici exemple pentru ceea ce putem realiza astăzi folosindu-ne credința în Hristos.

Harul lui Dumnezeu, care face atâtea pentru noi, nu a fost revărsat la întâmplare și într-o măsură mai mare peste cel căruia nu-i pasă de el, ci cu toată înțelepciunea și prudența. Așa că rămâi ferm și încrezător pentru a obține de la Dumnezeu orice simți că-ți aparține, pentru că există un scop în toate acestea.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!