Mesajul zilei

28/01/2023 - DESCOPERIREA LUI DUMNEZEU

Şi Domnul mi-a zis: ‘Bine ai văzut, căci Eu veghez asupra Cuvântului Meu, ca să-l împlinesc.’

Ieremia 1.12

Cei care observă lucrurile aparent simple pe care le arată Dumnezeu văd ce trebuie și, în acest fel, învață multe taine care îi vor ajuta să trăiască mai bine. Nimic din ce îți face Domnul cunoscut nu va fi fără importanță, ci cu un scop veșnic. Dacă Cel Preaînalt îți arată un popor sărac și în suferință, care moare în mâinile vrăjmașului, du-te și trăiește în mijlocul său, căci El te va folosi pentru a-l elibera din această situație.

David a fost un păstor de oi și, ca atare, a învățat să aibă grijă de ele, astfel încât a ales pășunile cele verzi și apele cele liniştite, ocrotindu-și neîntrerupt turma. Într-o zi, Domnul l-a făcut să înțeleagă că El îi este Păstorul. Astfel, când a descoperit că poate avea o protecție mai mare de la Cel Preaînalt decât cea dată oilor sale, David a compus cântarea cunoscută sub numele de Psalmul 23. Pentru el, Dumnezeu era tot ce avea nevoie pentru a trăi bine și a fi fericit.

Moise a fugit de Faraon timp de 40 de ani pentru că a ucis un egiptean care atacase un israelit. După ce a fost descoperit, acesta a plecat departe pentru a se păzi de furia împăratului, dar nu știa că Dumnezeu îl trimisese ca să învețe să-I facă voia. Apoi, când a văzut copacul ce ardea, dar nu se mistuia, s-a apropiat să-l vadă de aproape și a auzit glasul Domnului, dându-i misiunea vieții.

O femeie canaanită cunoștea povestea împăratului David, care trăise cu o mie de ani înainte de a se naște. Ea știa că un descendent al acestuia va veni să elibereze poporul din robia diavolului. Văzându-și fiica stăpânită de demoni și auzind despre faptele lui Isus, aceasta a început să strige după îndurare. Chiar dacă era străină de Legământul lui Dumnezeu cu fiii lui Israel, a reușit să o elibereze pe fată.

Ioan, exilat pe insula Patmos, L-a văzut pe Hristos într-un mod special și a auzit de la Învățător că El este Începutul și Sfârșitul și că avea în mâinile Sale cheile morții și ale iadului. În acea revelație, apostolul a înțeles ce se va întâmpla cu Biserica în cele șapte veacuri ale istoriei și a văzut sfârșitul tuturor lucrurilor. Mare parte din ceea ce a scris nu s-a împlinit încă, pentru că vremurile pe care Tatăl le-a pus deoparte pentru scopul Său veșnic nu s-au împlinit.

Saul din Tars, un fanatic fariseu, era hotărât să pună capăt bisericii creștine, care făcea primii pași pe pământ. În drum spre Damasc, unde avea să facă una dintre lucrările sale distructive, L-a văzut pe Isus în soarele amiezii și a fost orbit. Apoi, s-a născut din nou, i s-a redat vederea și a putut vedea răul pe care îl făcea poporului lui Dumnezeu. Atunci a fost numit Pavel, a început să facă voia Domnului și a trecut prin multe încercări.

Fii atent la ceea ce îți arată Dumnezeu, căci este ceva special. Astfel, dacă crezi, poți fi binecuvântarea pe care El a avut-o în vedere când ți-a îngăduit zămislirea. Privește cu atenție tot ce ți se arată și compară ceea ce vezi cu ceea ce ți-a permis Cel Preaînalt să știi din Scripturi. Fără îndoială, El nu ți-ar dezvălui niciodată nimic în zadar sau fără sens.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!