Mesajul zilei

29/01/2023 - SUFERINȚELE PRICINUITE DE NECAZURI

„Doamne”, i-am răspuns eu, „Tu ştii”. Şi el mi-a zis: „Aceştia vin din necazul cel mare; ei şi-au spălat hainele şi le-au albit în sângele Mielului.

Apocalipsa 7.14

Isus ne-a avertizat că, în lume, vom avea parte de necazuri, așa că nu ar trebui să fim surprinși dacă în timpul călătoriei noastre acestea vor apărea. În zilele noastre, ca și în trecut, oamenii se gândesc doar la ei înșiși, fără să le pese de prietenii și rudele care se vor pierde pe vecie. Gândește-te la ce ai făcut pentru ca aceștia să-și găsească mântuirea ca să poată părăsi calea cea rea ​​și fi parte din familia lui Dumnezeu.

Evenimentele care vor preceda zilele întoarcerii Domnului și, prin urmare, sfârșitul tuturor lucrurilor, vor fi grave și vor veni asupra tuturor. Oricine citește Apocalipsa este îngrozit de profețiile care avertizează despre ceea ce se va întâmpla în vremurile din urmă. Însă, în același timp, mulți cred că sunt speciali și, prin urmare, profețiile, deși sunt adevărate, nu-i vor ajunge. Numai că nu știu să explice pe ce se bazează pentru a gândi așa.

Numărul celor răscumpărați este împărțit în două grupuri: unul este alcătuit din 144.000 de oameni, iar celălalt este alcătuit dintr-o mulțime care nu poate fi numărată, alcătuită din oameni din toate neamurile, semințiile, popoarele și limbile. Slujitorii Domnului ar trebui să se roage pentru cunoaștere și ungere, ca să le ducă tuturor oamenilor răscumpărați din toate părțile pământului. Cei care duc pe mulți la neprihănire vor străluci ca stelele.

Toți strigau că mântuirea este a lui Dumnezeu, care stă pe scaunul de domnie, și a Mielului; însă, El ne-a pus-o în mâinile noastre. Dacă rămânem tăcuți, nimeni nu va fi mântuit, dar dacă ne vom dedica slujirii Domnului, vom scoate mulți oameni din foc. Această misiune nobilă stă pe umerii tuturor celor care au fost mântuiți și făcuți mădulare în Trupul lui Hristos. Cei ascultători vor străluci pe vecie.

Fie ca cititorii mei să fi fost, direct sau indirect, responsabili pentru unii dintre acei oameni care vor sta înaintea tronului și înaintea Mielului, îmbrăcați în haine albe, cu ramuri aurite în mâini. Nu vreau doar să fiu printre ei pentru a mă închina Domnului și Mielului cu credință, ci și să fac parte din grupul pe care Cel Preaînalt îl folosește în aceste zile pentru a-i duce pe cei pierduți la mântuire.

Oricine se confruntă cu necazuri în orice domeniu al vieții trebuie să reziste și să nu renunțe. Isus a spus că cei care vor stărui până la sfârșit vor fi mântuiți; de aceea, nu te lăsa niciodată înșelat de delăsarea sau răutatea cuiva care spune că este mântuit și te-a dezamăgit foarte mult. Trebuie să țintim spre Domnul ca să nu ne rătăcim.

Unul dintre bătrâni s-a dus la Ioan și i-a explicat că cei care purtau haine albe au ieșit din necazul cel mare, și-au spălat hainele și le-au albit cu sângele Mielului. Auzind acest cuvânt, vei sta înaintea scaunului lui Dumnezeu, Îi vei sluji zi și noapte și vei sta sub pavăza Sa.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!