Mesajul zilei

30/01/2023 - UN FAPT DE NECREZUT

Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.

2 Corinteni 5.21

Dragostea lui Dumnezeu pentru om L-a determinat să acționeze într-un mod incredibil, dar necesar, pentru ca să fim mântuiți și puși din nou în legătură cu El. Adevărul este că numai în cer vom avea deplină cunoștință despre cât de pierduți am fost și despre ce înseamnă marea mântuire pentru noi. Aceasta nu numai că ne-a eliberat de suferința veșnică, ci ne-a făcut părtași la deplinătatea iubirii, priceperii și puterii Domnului.

Dumnezeu nu a cunoscut niciodată păcatul; însă, pentru a ne mântui și a ne face slujitori vrednici de a-I împlini scopul veșnic, El L-a făcut pe Isus să cadă în păcat pentru noi. A fost un fapt pe care nu îl vom putea înțelege cât timp suntem în această viață. Cu toate acestea, El nu a putut pur și simplu să ne ignore și să ne lase în pierzanie, deoarece partea noastră de neascultare a fost inexistentă, în afară de pedeapsa pe care a adus-o asupra întregii omeniri.

Apostolul Pavel a numit planul de mântuire nebunia lui Dumnezeu, căci Cel Preaînalt a mers până la capăt pentru a-i răscumpăra pe cei care erau departe de El. Procesul a fost complex și foarte dureros, pentru că prețul plătit de Fiul Său a fost peste ceea ce ne putem imagina. El nu a făcut asta doar pentru a ne salva, ceea ce a fost un lucru extraordinar, ci și pentru a ne face slujitori ai Noului Testament. Ce lucruri mari nu a făcut Domnul pentru noi!

Domnul l-a folosit pe Pavel pentru a spune că scopul Lui a fost să ne facă neprihănirea Lui în Isus. Prin urmare, nu lăsa niciodată pe vrăjmaș să te înșele cu minciunile lui, spunând că nu ești vrednic de valoarea pe care ți-o dă Scripturile, pentru că acest act extrem al lui Dumnezeu dovedește că noi suntem valoroși pentru El. Nimeni nu ar plăti 1 milion de lei pentru un ciorchine de banane, ci pentru o casă bună. Suntem de mare valoare pentru Domnul.

Cum suntem neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos, când ne rugăm pentru o binecuvântare sau alungăm dușmanul în Numele lui Isus, puterea sfântă va începe să facă lucrarea. Cu toate acestea, cât de răi nu am fost! Chiar știind de puterea de a face binele din noi, nu am propovăduit Adevărul celor care suferă; i-am îmbrățișat de multe ori, arătându-le dragoste, dar nu i-am eliberat.

Nu lăsa pe nimeni să-ți influențeze hotărârile cu privire la ceea ce Cuvântul te-a autorizat să faci. Poți și trebuie să fii binecuvântarea pe care Dumnezeu te-a făcut să fii pentru alții. Isus a spus că ceea ce vrem ca alții să ne facă, ar trebui și noi să le facem lor. Dacă cei mântuiți și-ar asuma autoritatea pe care au primit-o de la Domnul și ar elibera pe cei în suferință, ar face un mare bine tuturor.

În luptele rugăciunii, poartă-te așa cum s-a purtat Moise înaintea Faraonului, pentru că își cunoștea locul ca slujitor al Celui Preaînalt. Poartă-te ca David și atât de mulți alții care au știut să răspundă misiunii primite. Atunci, pe măsură ce Îi slujești Domnului, vei vedea cât de drag nu Îi ești. Nu te lăsa biruit de rău, căci tu ești neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!