Mesajul zilei

31/01/2023 - O MARE MISIUNE

Ai făcut din ei o împărăţie şi preoţi pentru Dumnezeul nostru şi ei vor împărăţi pe pământ!

Apocalipsa 5.10

Pe lângă îndeplinirea complexului proces al mântuirii, Isus a venit cu misiunea de a ne face slujitori desăvârșiți ai Celui Preaînalt. El nu a greșit și nu a lăsat pentru mai târziu nicio lucrare care ar fi trebuit făcută. Astăzi, cel mântuit trebuie să se considere complet și desăvârșit în Hristos și să se lase învățat de către Domnul. Astfel, când înveți un lucru, ar trebui să-l pui în practică cât de repede, pentru că, pe lângă faptul că va funcționa, aceasta este pe placul Domnului, slăvindu-L.

El ne-a făcut împărați și preoți, iar asta înseamnă că avem ceva ce oamenii rătăciți nu au. În duhul născut din nou, există o programare la fel de perfectă cum a existat în sămânța vieții care ne-a generat. În ea se aflau ingredientele care ne-au făcut cine suntem. La fel, în Cuvântul care ne-a atins se află ceea ce era necesar pentru ca noi să îndeplinim lucrarea Domnului. La urma urmei, am fost născuți din nou în Hristos.

Fiind împărați, ni se dă putere suverană asupra puterii distructive și viclene a diavolului, astfel încât chiar dacă folosește o armă necunoscută, o putem nimici în Numele lui Isus. Binele pe care un conducător responsabil ar trebui să-l facă pentru toată lumea se află în el încă din naștere. Astfel, într-o măsură mare și deplină, cei mântuiți se nasc cu capacitatea de a face binele, iar apoi sunt făcuți împărați pentru Domnul.

Puterea primită prin botezul în Duhul Sfânt este atât de completă, încât nu ne lipsește nimic, atâta timp cât nu lăsăm frica sau lașitatea să pună stăpânire pe viața noastră. Într-adevăr, numai unul trebuie să ne fie Domnul - Cuvântul. Tu ești singurul om care te poate împiedica să fii slujitorul lui Dumnezeu; de aceea, este necesar să veghezi și să te rogi ca ispita să nu te înșele, așa cum a făcut cu mulți alții.

Mulțimea darurilor cu care am fost înzestrați să lucrăm nu trebuie lăsată deoparte, căci, altfel nu vom ajunge nicăieri. Pentru a folosi aceste înzestrări, trebuie să ne adâncim înțelegerea biblică, ceea ce nu se va întâmpla de primim învățăturile de la amvon sau seminarii, ci meditând la poruncile Domnului și împlinindu-le. La urma urmei, Duhul Sfânt este cel mai bun Învățător al nostru.

Fiecare mântuit trebuie să-L onoreze pe Dumnezeu prin ceea ce El spune despre el în Cuvânt. Isus ne-a făcut capabili să îndeplinim aceleași lucrări făcute de El. O astfel de abilitate este în noi din momentul în care am fost botezați în Duhul Sfânt și, dacă vom urma îndrumările Lui, vom îndeplini planul sfânt în ceeace ne privește. Astfel, vom fi răsplătiți pe vecie. De ce să nu ai parte de această răsplată?

Domnește peste „teritoriul” dat de Domnul și atunci vei vedea că aceasta este calea dreaptă de a-L slăvi. Cei care își asumă locul în Hristos se realizează în viață. Cei care nu primesc ceea ce le-a pregătit Creatorul sunt înșelați de cel rău și, când va veni Judecata, vor fi făcuți de rușine.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!