Mesajul zilei

02/02/2023 - ACULTAREA ȘI ÎNDEPLINIREA MISIUNILOR

Isus nu i-a dat voie, ci i-a zis: „Du-te acasă la ai tăi şi povesteşte-le tot ce ţi-a făcut Domnul şi cum a avut milă de tine”.

Marcu 5.19

Lucrarea lui Dumnezeu în viața omului nu se termină atunci când El îl eliberează complet de forțele iadului. De fapt, acest proces continuă într-o măsură mai mare după eliberare. Cine consideră că vindecarea cancerului este tot ceea ce poate face Cel Preaînalt se înșală. De fapt, Îl slujim pe Domnul numai atunci când suntem cu adevărat eliberați.

Cine se lasă folosit de Cel Atotputernic descoperă cât de binecuvântat este să slujești Domnului, căci atunci când dă ceea ce a primit de la Dumnezeu, i se dă și mai mult. Cel care reține darul dumnezeiesc sau îl folosește numai când vrea, face mare rău recoltei Domnului. Pentru că nu este un slujitor cu adevărat smerit, nu va fi folosit așa cum ar trebui.

Omul îndrăcit din Gadareni se afla într-una dintre ultimele etape de întovărășire cu cel rău. Închiderea lui de către vrăjmaș a fost un lucru teribil. Acesta se afla probabil într-o perioadă nefastă de supunere față de diavol. Cu toate acestea, Isus s-a dus la el și l-a eliberat de legiunea de demoni care-l asuprea. Dacă nu ar fi fost eliberat, ar fi murit cu siguranță cât de repede.

Toată lumea s-a mirat de acest nebun, pentru că, de la o clipă la alta, se afla așezat la picioarele lui Isus, eliberat, scăldat și îmbrăcat, și cu o judecată desăvârșită. Aceasta este ceea ce Dumnezeu vrea să facă pentru toți cei posedați de duhuri rele. Eliberarea pe care o realizează Isus este completă. Acolo unde mai există încă o rămășiță de lucruri rele, lucrarea nu este terminată.

Greșeala de a nu înțelege cum funcționează puterea lui Dumnezeu i-a făcut pe mulți să irosească binecuvântările prețioase pe care le-ar fi putut primi cu Isus în mijlocul lor. Domnul nu va mai face ceea ce a făcut, căci, suferind bolile noastre, El ne-a lecuit. Dacă ești bolnav, încetează de a te ruga pentru vindecare, ci pentru a-I mulțumi Tatălui că te-a vindecat, iar apoi cere ca răul să-ți fie scos din viață.

Când Isus Se pregătea să plece, omul ce fusese îndrăcit L-a rugat să-l lase să plece cu El, dar Domnul nu i-a permis, pentru că acesta nu era planul lui Dumnezeu. Nu puteți crea reguli fixe și cere tuturor să se supună acestora. Fiecare trebuie să caute voia sfântă și să o împlinească. Gadarenul trebuia să fie misionar pentru familia, prietenii și compatrioții săi.

Scopurile Celui Preaînalt pentru viața ta sunt mult mai mari decât îți poți imagina. Dar îngenunchează mai întâi la picioarele Lui cu mintea ta cea bună. Cel care nu are judecată, când este eliberat, caută să-și satisfacă interesele proprii. Cei înțelepți acordă prioritate Împărăției lui Dumnezeu și neprihănirii Sale.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!