Mesajul zilei

04/02/2023 - DUMNEZEUL MINUNILOR

Moise a zis: „Am să mă întorc să văd ce este această vedenie minunată şi pentru ce nu se mistuie rugul.”

Exod 3.3

Povestea lui Moise a început cu mult înainte ca părinții săi să se cunoască și să se căsătorească. Dumnezeu lucra la izbăvirea copiilor lui Israel de când Avraam s-a coborât în ​​Egipt. Domnul Îi va arăta că urmașii lui vor fi duși în robie și chinuiți în țara lui Faraon timp de 400 de ani. Totul s-a întâmplat exact așa cum spusese Dumnezeu. Dar ce plan are El pentru tine? E bine să-L întrebi.

A sosit vremea eliberării și Domnul i-a vorbit lui Moise din rugul care ardea și nu-l mistuia că el este cel care va împlini marea eliberare. Fără îndoială, toți cei care am primit pe Isus și mântuirea în El facem parte din echipa pregătită de Cel Preaînalt pentru a-I face voia. Nu refuza niciodată să împlinești misiunea sfântă, ca să nu fii găsit că ajuți pe diavol.

Oricine este chemat de Tatăl ceresc să-I împlinească o lucrare trebuie să fie ascultător. Fără îndoială, înainte de nașterea lui, Domnul îl știa și îl pregătea să fie o unealtă în mâinile Sale. Cât de trist nu va fi pentru Cel Preaînalt și pentru oamenii pe care i-a pregătit dacă vor refuza chemarea sfântă – și nu vor fi vrednici de a participa la nuntă (Matei 22,2-8) – pentru că sunt stăpâniți de pofta înavuțirii! Ce se va întâmpla cu ei la Judecata cea mare?

Diavolul a făcut totul pentru ca planul lui Dumnezeu să nu funcționeze, folosind mulți oameni pentru asta. Cu toate acestea, planul Celui Preaînalt a biruit, iar Mântuitorul a venit și a împlinit toată voia sfântă. Prin urmare, acum, El îi poate salva pe toți cei care vin la El. Faraon a dat un decret ca fiecare prunc evreu să fie ucis, dar nicio poruncă rea nu are întâietate asupra celor care vin de la Domnul.

Ai mare grijă să nu fii ajutorul lui Satana, împiedicând mântuirea celor pierduți și lăsându-te purtat de grijile vieții, de pofta bogățiilor și de ambiția altor lucruri. Vrăjmașul este ferm în obiectivul său de a-i face pe slujitorii lui Dumnezeu să cadă în păcat, să înceteze de a-I sluji pentru a obține bogății și ocupa funcții politice, pentru a trăi în concubinaj, încălcând jurămintele conjugale și considerând că toate acestea sunt necesare pentru propria fericire.

Când a avut viziunea rugului ars fără a fi mistuit, Moise a auzit glasul Domnului, ce i-a dezvăluit rolul său în eliberarea poporului evreu din Egipt. Apoi, pentru că s-a lăsat folosit, toți copiii lui Israel au fost eliberați din mâna lui Faraon. Ceea ce îți arată Dumnezeu în planul Său de răscumpărare trebuie să-ți fie scopul vieții până la capăt, indiferent de ceea ce faci astăzi. Nu este lucru mai bun decât colaborarea cu Domnul.

Nu înceta de a asculta și de a împlini poruncile Celui Preaînalt, pentru că fericirea veșnică a multora și de asemenea a ta depinde de hotărârea pe care o vei lua. Sfatul Domnului este acela de a „nu iubi lumea sau lucrurile care sunt în ea”. Astfel, dragostea Tatălui va continua în noi și, prin urmare, nu-L putem mânia.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!