Mesajul zilei

05/02/2023 - IOSUA ȘI-A RIDICAT PRIVIREA ȘI A VĂZUT

Pe când Iosua era lângă Ierihon, a ridicat ochii şi s-a uitat. Şi iată, un om stătea în picioare înaintea lui, cu sabia scoasă din teacă în mână. Iosua s-a dus spre el şi i-a zis: „Eşti dintre ai noştri sau dintre vrăjmaşii noştri?”

Iosua 5.13

Plecarea israeliților din Egipt a fost lucrarea mâinii lui Dumnezeu, un plan perfect din toate punctele de vedere. În același mod, eliberarea noastră din împărăția întunericului a fost, de asemenea, concepută de Dumnezeu, dar realizată individual. Într-o zi, în veșnicie, vom vedea cât de mult ne-a iubit și ne-a ocrotit, chiar și când eram în păcat. La momentul potrivit, Domnul ne-a așteptat hotărârea și răspunsul nostru pozitiv I-a bucurat inima fericită.

Cei neascultători s-au oprit din drum, pentru că aveau să întineze pământul cu fricile și păcatele lor. La fel, astăzi, cei care nu respectă poruncile sfinte nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. Stăpâniți de duhul prostituției în trup și suflet, aceștia nu vor fi gata pentru Canaanul ceresc. Prin urmare, nu vor fi primiți în Împărăția sfințeniei. Îndurare!

Moise nu a stat de veghe și s-a lăsat stăpânit de mânie, nesocotind pe Domnul înaintea poporului. Din cauza acestui fapt, nu i s-a permis să pună piciorul în Țara Făgăduinței. Ori, Iosua, ajutorul său, a fost făcut conducător cu misiunea de a duce pe israeliți în Canaan. Lui i-a fost frică, dar Domnul i-a spus că va fi cu el așa cum a fost Moise, ceea ce ne aduce mângâiere și nouă, căci Domnul va fi cu noi așa cum a fost și cu Isus. Aleluia!

Ierihon era locul unde israeliții urmau să intre în Țara Făgăduinței. Era o cetate cu ziduri înalte, puternic întărită. Părea să fie o amenințare din iad cum că fiii lui Israel nu vor trece pe acolo, contrar voinței lui Dumnezeu. Dacă există ceva care te împiedică să ajungi în locul în care te-a trimis Hristos, să nu-i dai nici cea mai mică atenție, pentru că ceea ce Domnul a spus în Cuvântul Său se va împlini.

Iosua s-a dus la poalele cetății, care, fără îndoială, era sub poruncă sfântă. Când a ajuns acolo, și-a ridicat privirea și a văzut un om care nu arăta ca unul dintre ai săi, întrebându-l cine este. Nu i-a fost teamă, pentru că dacă acel om era unul dintre dușmani, lupta ar fi început chiar atunci. Fii mereu gata să folosești autoritatea care ți-a fost încredințată în Cuvântul lui Dumnezeu și să nu te temi niciodată de nimic.

După ce a auzit că el este Prințul oștirii Domnului, Iosua s-a plecat și i s-a închinat, pentru că el era Mântuitorul nostru înainte de întruparea Sa. Astfel, a aflat calea pe care ar trebui să o urmeze pentru a reuși. Acum era înaintea Celui care avea să-i fie Comandant și să-l ducă la biruință. Cuvântul trimis către tine Îl reprezintă pe Domnul în viața ta și, de aceea, încrede-te în el și, în clipa în care îl auzi, crede, căci victoria îți este aproape. Amin!

Fiecare cuvânt al lui Dumnezeu are puterea de a împlini ceea ce El a promis și orice ar fi nu se va întoarce la El fără să fi împlinit ceea ce i s-a poruncit. Fii atent la ceea ce ți-a spus Domnul, și de nu ai crezut, pocăiește-te și fă ca acel lucru să se îndeplinească.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!